KezdőlapCímlap16 éves fiút marcangolt a medve

16 éves fiút marcangolt a medve

A lábán és a lapockáján is komolyabban megsérült az a 16 éves fiatal, akit vasárnap kora délután támadott meg egy vélhetően bocsos anyamedve Abásfalva határában.

A több száz kilós medve a lábánál fogva kezdte ráncigálni a tinédzsert, akit próbált a bokrok közé húzni, de a fiú elkapott egy faágat, így az állat nem tudta elvonszolni. Kisvártatva azonban a medve újra rátámadt, majd a fejével a hátára vert és a nyakához is odakapott.

„Hallottam egy erős morgást a bokrok közül és már tudtam, hogy jó eséllyel medve lehet a közelben. Futni kezdtem, de ekkor már hallottam a hátam mögött a nagyvad csörtetését. Sajnos ezután megbotlottam és hasra estem. Gyorsan visszanéztem, de ekkor már nagyjából két méterre lehetett tőlem a több száz kilós medve” – osztotta meg a történteket a Székelyhonnal Norbert.

„A medve rám ugrott, majd a lábamnál fogva kezdett ráncigálni, mint valami bábut. Próbált behúzni a bokrok közé, de szerencsére elkaptam egy faágat, így nem tudott elvonszolni. Ekkor azonban újra rám vetette magát és nagyot vert a fejével a hátamra, majd hozzákapott a nyakamhoz. Vastag kabát volt rajtam, így annak a kapucniját tépte le. Ezután újból harapott, a jobb kezemhez tartozó lapockámba mélyesztette fogait” – idézte fel zaklatottan a lapnak a támadást a fiatal fiú.

Norberten vastag kabát volt, aminek a kapucniját is letépte a vérengző állat. Beleharapott a tini jobb lapockájába is, és csak akkor engedte el, amikor a kutyák rátámadtak. Az eset után a fiú nem tudott felállni, a társai vitték be Abásfalvára, ahonnan már a szülei szállították a székelyudvarhelyi kórházba. A támadást a homoródszentmártoni polgármesternek is jelentették.

A 16 éves fiatal csak a szerencsének köszönheti, hogy nem esett komolyabb baja: a körülményekhez képest jól van, noha a lábán 6-7 centiméter mély harapások vannak. Orvosa szerint néhány nap múlva már haza is mehet az egészségügyi intézményből.