KezdőlapBelföldNem ízlett Ernőnek a töltöttkáposzta, ezért a neje csákánnyal fejbekólintotta

Nem ízlett Ernőnek a töltöttkáposzta, ezért a neje csákánnyal fejbekólintotta

Éva egész délelőtt főzte a töltöttkáposztát, de férje szerint nem lett elég csípős. A felbőszült asszony csákánnyal torolta meg a kritikát.

Ernő és Éva 30 éve házasok, tisztes szegénységben élnek, becsületben felneveltek két gyereket

A Somogy megyei Gadács a béke szigete volt eddig. Itt soha semmi nem történt, csak az ment eseményszámba, ha hó elején megjelent a pénzespostás a nyugdíjjal. Azonban Babai Éva (57) és férje Varga Ernő (53) történetéről biztos, hogy hónapokig beszélnek a helyiek.

Éva nem tudta kiváltani a gyógyszerét, ezért csákánnyal válaszolt férje kritikájára

– Nagyon szégyellem magam azért, amit tettem, Ernővel harminc éve vagyunk házasok, de ilyet még sosem csináltam – magyarázta a Blikknek Éva. – Egész délelőtt töltött káposztát főztem egy vájlingban, a tyúkhús mellé három, méregerős cseresznyepaprikát és tört borsot is dobtam. A kis piros lábosban Ernő elé tettem, aki mégis azt mondta, hogy nem elég csípős. Azt feleltem, akkor egyen máshol, és kiöntöttem a káposztát kertben.

Évában tombolt a harag. Felkapta a csákányt, amivel a házuk rozoga bejárati ajtót támasztották ki, és azzal hátulról fejbe kólintotta az urát. Szerencsére nem a csákány vége, hanem a közepe találta el Ernőt, ő hívta a mentőket és a rendőröket. Miközben a vérző fejű férfit a kaposvári kórház sürgősségi osztályán látták el, feleségét a kaposvári rendőrségen hallgatták ki. Ott találkozott a házaspár újra.

Ernő az eset után megbocsátott a feleségének

– Papa, hol voltál? Papa, jól vagy? – kérdezgette Éva, amikor meglátta a hatalmas turbánnal érkező Ernőt. Sírva borult a férfi nyakába, aki mindent megbocsátott neki. Azóta béke van köztük, csak az asszonyt furdalja néha a lelkiismeret.

A pár otthonában egy asztal, egy szék, egy ágy van csupán. Az ablak bedeszkázva, a tűzifa rég elfogyott. Éva akkor tud csak főzni, ha kicseréli az üres gázpalackot. A házban nincs villany, vizet a közkútról hoznak.

Vízért is együtt mennek a közkútra…

– Éva húsvétkor főz megint töltött káposztát, biztos, hogy többet nem teszek megjegyzést rá. Szó nélkül megeszem, amit elém tesz – fogadkozott Ernő. – Ő amúgy jó asszonyka, két infarktusa is volt, de olyan szegények vagyunk, hogy nem volt pénzünk kiváltani a gyógyszerét, emiatt a vérnyomása 200 fölé ugrott.

A csákányt a rendőrség bűnjelként lefoglalta. Így az ajtó kitámasztására a sarokban most jobb híján egy éles fejsze figyel.

A Kaposvári Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő Babai Évával szemben próbára bocsátásra tett indítványt. Ami azt jelenti, hogy a hatóság nem büntetést rendel el, hanem annak kiszabását halasztja el meghatározott időre.