2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Életmód Mondd, te melyiket választanád?

Mondd, te melyiket választanád?

Sosem egyszerű vásárolni a kisbabáknak. Ha már kifolynak a játékok a gyerekszobából, valószínűleg sok szülő és családtag ruhadarabokkal készül meglepni kis hercegnőjét vagy hercegét.

Általában nem mindegy, hogy mivel lepjük meg családtagjainkat, főleg, ha kisbabákról van szó. Szerencsére egyre többen választják az egyedi tervezésű, magyar babaruhákat és gyerekruhákat. Egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. Alig érti valaki, mi van a ruhák címkéjén, pedig rengeteg információt le tudunk olvasni róla. Minél inkább érintkezik valami a gyermek bőrével, annál inkább elvárás, hogy a textil többségében pamutot tartalmazzon, emellett kismértékben 5-10 százalékban tartalmazhat elasztánt. Ez az a szál, ami a termék rugalmasságát biztosítja, hogy az ne nyúljon ki és ne veszítse el formáját. Ha valami bolyhos vagy szőrös, az akár 20-25 százalékban is tartalmazhat elasztánt a pamut mellett.

Ha ajándékként vásároljuk a ruhadarabot, érdemes egy kicsit mindig nagyobb méretet keresni. Egy meglévő ruhadarabhoz is jó összehasonlítani, azzal összemérni a választott ruhát. Ha pedig egyedileg készítettjük a ruhadarabot, nagyon jó helyzetben vagyunk, hiszen olyankor az általunk megadott méretek és információk alapján dolgozik a készítő, sokszor ő választja ki a megfelelő méretet.

Nagyon fontos, hogy ismerjük-e annak az ízlésvilágát, akinek a tökéletes ruhadarabot keressük. Ha nincs pontos elképzelésünk, az egyszínű ruhadarabokkal sosem lövünk mellé, hiszen sokkal könnyebb beilleszteni bárkinek a ruhatárába. Ezt egy speciálisabb, ízlésvilágnak megfelelő kiegészítővel együtt átadva a kollekció sokkal többször használható, több variációban.