2020.02.24
Szökőnap
Kezdőlap Életmód Miként vészeld át a téli hónapokat

Miként vészeld át a téli hónapokat

A hideg idő beálltával, az ízületek elkezdenek fáradni, fájdalmassá válni. Mindez a szervezetből távozó ásványanyagoknak, illetve az időjárás változásának köszönhető.

Egy biztos, a szervezetünk a nagy hőingadozást bírja a legkevésbé, így senki sem csodálkozhat azon, ha úgy érezzük, teljesen lemerülünk egy-egy nap vagy hét végére. Ráadásul mindezt a frontok is befolyásolhatják, ugyanis ha a levegőben nyomásváltozás van, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ugyanígy nyomásváltozás lesz az ízületeken belül. Ezt pedig sokszor fájdalomként éljük meg.

„Mit is lehetne a fáradtság, és fájdalmak ellen tenni? Elsősorban meg kellene előznünk ezen problémákat. Tudatosan töltsük fel szervezetünket megfelelő vitaminokkal, ásványanyagokkal. Noha sokaknak meglepő lehet, de ezekben a hónapokban bizony az a legjobb, ha naponta legalább négy liter folyadékot, leginkább ásványvizet elfogyasztunk. Persze mindehhez az is hozzátartozik, hogy ne hanyagolja el senki a mozgást. Napi séták rendszeresítésével például karbantarthatjuk szervezetünket. Akik eljárnak edzeni, a fáradtság beálltával váltsanak mozgásformát, de ne hagyják abba” – jelentette ki Orosz Csilla.

A 27 éve gyógytornászként dolgozó szakember szerint csak így tudunk felkészülni a téli időszakra, illetve a szintén nagy igénybevételt jelentő karácsonyi bevásárlásokra, főzésekre, egyszóval az ünnepekre. A megelőzés nagyon fontos a szervezet számára, mert így a különböző gerinc, és ízületi betegségek is megelőzhetőek. Főleg, ha tudatosan foglalkozunk magunkkal. „Ha tudatosan vigyázunk egészségünkre, nem jelent problémát annak megtartása sem. A nagy stresszes időszakokban heti rendszerességgel javallott a szauna használata. Én inkább az infraszaunát javaslom mindenkinek, azt is csak maximum 55 C fokra felmelegítve. Nem sokan tudják, de az infraszaunázás közben a szervezet 80 százalék zsírt, és közel 20 százalék vizet veszít, és az utóbbi pótlása szaunázás közben is nagyon fontos” – tette hozzá a szakember.

Amit még ajánlunk

BREAKING: Tömegbe hajtott egy autós Németországban

Legalább 30-an megsebesültek, köztük több gyerek is, amikor egy autó a karneváli felvonulók közé hajtott. A tettest a helyszínen elfogták.

Berki beleszállt Pamelába, most apák százai üldözik

Felrobbant az internet az izomceleb ultimátummal felérő pénteki üzenete után. Több mint ezer férfi, apa kereste már meg eddig, akik azt remélik,...

Koronavírus: ő az első magyar fertőzött

Pozitív lett a koronavírus-tesztje az egyik magyar alkalmazottnak a Princess Diamond óceánjárón. A japán kikötőben vesztegzár alatt lévő hajón összesen három magyar...

Schobert Norbi: megtámadtak a busók

Schobert Norbi pár nappal ezelőtt a mohácsi busók célpontja lett. A fitneszgurunak az alábbi transzparenssel üzentek:

Vége: lekerül a képernyőről az RTL Klub műsorvezetője

Távozik az RTL Klub Reggeli műsorából Lukács Miki. Lukács Miki azután lett az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője, hogy...