2021.04.13
Ida
Kezdőlap Életmód Évszázadok óta remek kiegészítők a szemüvegek

Évszázadok óta remek kiegészítők a szemüvegek

Nincs jobb annál, mint egy olyan darabbal feldobni a megjelenésünket, amely egyszerre praktikus és trendi. Ilyen kiegészítőnek számítanak a szemüvegek, ezek ráadásul évszázadok óta az emberiség segítségére sietnek, ha látásromlás a gond. Ha a kiegészítőkről van szó, a szemüvegek az órák fontosságát is felülmúlják.

Fotó: Pixabay

A divatvilágban egyértelműen a szemüvegek a legfontosabb kiegészítők, ha a praktikusságot és a stílusosságot egyforma arányban vesszük figyelembe a választásnál. Ezek az eszközök ugyanis feljavítják egy érzékszervünk képességeit, teljesebb élethez segítenek hozzá, eközben pedig ha jól választunk, a tökéletes megjelenésben is segítenek.

Évszázados fejlődéstörténet

Belegondolni is nehéz, de a szemüvegek története évszázadokra nyúlik vissza. Persze régen még nem klasszikus szemüvegekről, inkább a szövegre helyezhető, így az olvasást segítő lencsék használatáról beszélhettünk. Ez a megoldás mindenképpen elődként azonosítható, hiszen a feltalálástól kezdve téma volt, hogyan lehetne a lencséket az egyszerűség jegyében a szem elé rögzíteni. Ez nem volt kis feladat, sokáig nehézséget okozott a tökéletes megoldás megtalálása, ám ahogyan teltek az évtizedek és évszázadok, egyre jobb ötletek váltak valósággá. A régi filmekből ismerős lehet a monokli, amely az egyik szemre illeszthető, ott az arcizmokkal rögzíthető látássegítő eszköz, de olyan szemüvegeket is megfigyelhettünk a kosztümös mozikban, ahol egy pálca végén foglalt helyet az eszköz, ezt illesztették használat közben a szemekhez. A klasszikus, napjainkban ismert szemüvegkeret a 19. században terjedt el.

Fotó: Pixabay

Nincs fontosabb kiegészítő a szemüvegnél

Azzal, hogy a látásunkat garantálja az eszköz, egyértelműen a legfontosabb kiegészítőnek számít a divat világában, előbbre való funkcionalitását tekintve, mint az időt mutató órák.

Nem véletlen, hogy a szemüveg kiválasztása a stílust figyelembe véve történik: rengetegen tipródnak azon, milyen lencse, milyen keret lenne számukra a legmegfelelőbb. Jó hír, hogy az elmúlt évszázadokban egyre jobb megoldások készültek, és készülnek még a napjainkban is, az eyerim collection termékei között például minden igényre találni megfelelő választ, hogy a látásunk is biztosítva legyen, de jól is érezzük magunkat a bőrünkben.

Hogyan válasszunk szemüveget?

A megfelelő lencse és keret kiválasztása kulcskérdés. Előbbinél egyértelműen optikus segítségét kell kérni, utóbbinál az egyéni igényünk, a stílusunk lesz a döntő. Érdemes úgy választani, hogy a keret illeszkedjen az arcunk formájához, kontrasztot biztosítson, ezzel megalkotva a hibátlan összképet: kerek archoz szögletes, téglalap alakú vonásokhoz inkább ovális lencse illik. A döntésnél figyelembe vehetjük a bőrünk tónusát, ez is meghatározhatja a keret színét: ha hasonló lesz, visszafogottabb megjelenést nyújt, ha elüt a bőrtől, feltűnő megoldásnak számít. Ami a legfontosabb: olyan szemüveget válasszunk, amelyben tetszünk magunknak, ha például virtuálisan felpróbáljuk azt a legújabb online megoldás, az Eyerim által is elérhető magic mirroron keresztül.

(X)

Kiemelt kép: Victoria Chudinova / Shutterstock.com