KezdőlapÉletmódErősíti a szex utáni összebújás a párkapcsolatot

Erősíti a szex utáni összebújás a párkapcsolatot

Nemcsak a szex hat erősen a szerelemre és a boldogságra, hanem az is, ami utána az ágyban utána történik.

Azt már mindenki tudja, hogy a szeretkezés számtalan pozitív hatással bír mind a szervezetre, mind a párkapcsolatra nézve. Amellett, hogy boldogabbá, egészségesebbé teszi az embert, még a szerelmesek viszonyát is javítja, szorosabbá teszi. Ám mint kiderült, nemcsak a szex befolyásolja a felek kapcsolatát, hanem az is, amit utána tesznek – írja a femina.hu.

Egy vizsgálat során a szakértők azt akarták kideríteni, hogy az együttlét utáni összebújásnak, ölelkezésnek van-e bármiféle hatása a pár tagjaira. Az eredmények pedig valóban igen érdekesek lettek.

Az Archives of Sexual Behavior nevű tudományos lapban publikált kutatás szerint 138 férfit és 197 nőt vizsgáltak. Az eredmények kiértékelésekor arra mutattak rá, hogy azok, akik a szeretkezés után nagyobb figyelmet fordítottak egymásra, és hosszabb ideig ölelkeztek, komolyabb párkapcsolati elégedettséget mutattak, és az életüket is boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak jellemezték. Persze, az is számított, hogy mennyi időt töltenek ezzel: az átlag 15 perc volt, azonban annál jobb volt a kapcsolatuk, minél tovább ölelkeztek az együttlét után. Ez a jelenség pedig a gyermekes szülők esetében még jobban megfigyelhető volt.