2021.03.07
Tamás
Kezdőlap Életmód Converse – találkozás az ikonikus márka legérdekesebb modelljeivel

Converse – találkozás az ikonikus márka legérdekesebb modelljeivel

Vannak olyan tárgyak, melyek messze többek, mint egyszerű használati eszközök.
Sokan sokfélét tudnának felsorolni egyéni ízlésük szerint, de vannak olyanok is melyek egész generációk életérzését határozták meg. A Converse cipő minden bizonnyal ezek között van sokunk képzeletbeli listáján.

Képek: Pixabay

Egy darab amerikai álom

A milliók által vágyott amerikai álom általában tárgyiasult valamilyen módon.

Mi, akik a világ kevésbé szerencsés felén éltünk, élünk vágyakozó irigységgel néztük többek között az ottaniak ruháit, cipőit. A Converse cipő (https://ccc.eu/hu/converse) pillanatok alatt státusszimbólummá vált, egy jobb, másabb élet jelképévé. A szabadság illata lengte körül a cipőt, mely a maga egyedi stílusával nem hasonlított semmire, amit addig ismertünk.

Ma is ez a hangulat lengi körül, talán azért is olyan roppant népszerű főleg a fiatalok körében. Az örök lázadás, a nonkonformizmus, a sportos könnyedség és lazaság egyszerre van jelen minden egyes darabban.

Ha lehet lábbelibe filozófiát sűríteni, talán ez az, ami megtestesül benne, és az arra érzékenyek veszik az adást. Ez a márka nem egyszerűen egy sportcipő, ez a nagybetűs amerikai sportcipő!

Nem véletlen, hogy a cipőboltok és webáruházak egyik legeladottabb márkája ez. Ez a cipő hazánkban is pont olyan diadalutat járt és jár be napjainkban is, mint a világ összes többi országában. Ha létezik cipő, mely a legszélesebb rétegekhez szól, akkor ez az.

A szubkultúra ami mainstream lett

Lehet egy cipő kulturális ikon? A válasz természetesen igen. Az első All Star atlétacipő 1917-es bemutatásától 104 év telt el, és ami ez alatt az idő alatt történt, egy elképesztő sikertörténet.

Az évtizedek alatt nem csupán kosárlabdasztárok és más kiemelkedő sportolók fedezték fel, és népszerűsítették a márkát, de hamarosan hollywoodi sztárok is. A legfelkapottabb rockzenészek fedezték fel, hogy a cipő tökéletesen passzol stílusukhoz, és ezt millióknak meg is mutatták a színpadon.

A mai napig nagyon népszerű Converse Chuck Taylor cipő egyszerre lett a deszkások és punkok, szolid családapák és tinédzserek kedvence. Ma a név a világ legismertebb brandjainek egyike, feltűnik koncerteken és filmekben és töretlen népszerűségnek örvend a világ csaknem valamennyi országában.

Miben áll a titok?

Ezt talán sohasem tudjuk meg, de hogy működik az tagadhatatlan. A minőség és az eredetiség, a merész lázadás és a hordhatóság valami olyan elegye ez a cipő, mely azonnal megnyer magának mindenkit.

Magas szárú álom

Akár a klasszikus, akár a magas szárú változat jut eszünkbe a Converse-ről, kicsit úgy érezhetjük, egy darab sport és kultúrtörténelmet, sztárok és élsportolók titkát kapjuk meg, ha megvásároljuk.

Ha betérünk egy CCC-be, vagy rákattintunk a webshopban a kiszemelt darabra, elérhetővé válik valami különleges. Kézzel fogható varázs, testünk részévé váló, gumiba s vászonba dolgozott szabadság, mely megváltoztat minket.

Emellett persze, ezerszer, százezerszer kipróbált, letesztelt és bizonyított minőséget is kapunk a pénzünkért, ami nem utolsó szempont. Nyugodtan sportolhatunk benne, de akkor sem néz ránk senki furcsán, ha farmer mellé vesszük fel és irodai munkahelyünkre ebben megyünk minden nap.

Jólesően nyugtázzuk az elismerő tekintetet, amikor valaki észreveszi, hogy Converse cipő simul a lábunkra.

Van valami cinkos összekacsintás ebben, valami felszabadult csintalanság, amit csak ez a márka képes megadni.

A cipő dinamizmust, és jelzésértékű, egyénisége utaló nonkonformizmust kölcsönöz viselőjének, de mégsem lóg ki durván a sorból. Szolid lázadó, megfontolt forradalmár, mely hosszú utat tett meg, és kitapasztalt értéket ad tovább, nemzedékről nemzedékre.

Egy igazi kiforrott brand, mely legalább annyit mond el arról aki viseli , mint saját magáról.

(x)