2020.02.24
Szökőnap
Kezdőlap Életmód Amit sose csinálj egy hotelszobában…

Amit sose csinálj egy hotelszobában…

Persze csak akkor, ha tényleg úgy érzed, hogy fontos az egészséged.

Egy kellemes hotelszoba igazán pihentetővé teheti a nyaralást, de van néhány dolog, amire nem árt figyelni, ha nem akarsz néhány kevésbé kellemes emlékkel, esetleg egy fertőzéssel hazatérni a vakációdról.

Egy habos fürdő igazi luxus kényeztetésnek tűnhet a nyaralás alatt, de a szakértők azt tanácsolják, hogy még a rendszeres tisztítás ellenére se ülj bele inkább a hotelszobák kádjaiba. A TravelMath logisztikai website készíttetett egy tanulmányt, amely megállapította, hogy egy hotelszoba piszkosabb, mint egy átlagos reptér vagy iskolaterem, a Journal of Microbiology szerint pedig a legtöbb kórokozó a takarítók tisztítófelszerelésein található – azokon, amelyekkel a fürdőkádadat is kitisztítják. Ha pedig baktériumok nem is mászkálnak a kád felszínén, erős vegyszerek és tisztítószerek maradéka valószínűleg igen, így inkább várd meg a habos fürdőt, amíg hazaérsz.

Sok hotel fáradozik azon, hogy a szobáit otthonosabbá tegye, ennek pedig egy egyszerű és látványos módja a díszpárnák használata. Ám ezeket semmiképpen sem javasolt alvópárnaként használni, mivel a nem levehető huzat megtisztítása szinte lehetetlen, így biztos lehetsz benne, hogy más vendégek is pihentették már az arcukat a textílián, és szennyeződéseket is hagytak rajtuk. Ha extra párnára lenne szükséged, jelezd a recepción, egészen biztos, hogy nem fog gondot okozni még egy tiszta huzatú, frissen mosott párna előkerítése.

Kényelmes szolgáltatásnak tűnik, de egyes szakértők mégis inkább azt mondják, csak hagyd megszáradni a hajadat, vagy vidd magaddal a saját hajszárítódat, mert a hotelszoba beépített hajszárítója sajnos nyüzsöghet a baktériumoktól. Az ABC felkért egy mikrobiológust, Chuck Gerba-t, hogy ellenőrizzen különböző használati tárgyakat Los Angeles-i hotelszobákban, és arra a meglepő eredményre jutottak, hogy a hajszárítókban van a legtöbb baktérium, ráadásul értelemszerűen ezeknek a belső tisztítása sem megoldható. Hacsak nem szeretnél egy adag baktériumot az arcodba fújni közvetlenül zuhanyzás után, inkább kerüld el a használatukat.

Amit még ajánlunk

BREAKING: Tömegbe hajtott egy autós Németországban

Legalább 30-an megsebesültek, köztük több gyerek is, amikor egy autó a karneváli felvonulók közé hajtott. A tettest a helyszínen elfogták.

Berki beleszállt Pamelába, most apák százai üldözik

Felrobbant az internet az izomceleb ultimátummal felérő pénteki üzenete után. Több mint ezer férfi, apa kereste már meg eddig, akik azt remélik,...

Koronavírus: ő az első magyar fertőzött

Pozitív lett a koronavírus-tesztje az egyik magyar alkalmazottnak a Princess Diamond óceánjárón. A japán kikötőben vesztegzár alatt lévő hajón összesen három magyar...

Schobert Norbi: megtámadtak a busók

Schobert Norbi pár nappal ezelőtt a mohácsi busók célpontja lett. A fitneszgurunak az alábbi transzparenssel üzentek:

Vége: lekerül a képernyőről az RTL Klub műsorvezetője

Távozik az RTL Klub Reggeli műsorából Lukács Miki. Lukács Miki azután lett az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője, hogy...