KezdőlapÉletmódAmit sose csinálj egy hotelszobában…

Amit sose csinálj egy hotelszobában…

Persze csak akkor, ha tényleg úgy érzed, hogy fontos az egészséged.

Egy kellemes hotelszoba igazán pihentetővé teheti a nyaralást, de van néhány dolog, amire nem árt figyelni, ha nem akarsz néhány kevésbé kellemes emlékkel, esetleg egy fertőzéssel hazatérni a vakációdról.

Egy habos fürdő igazi luxus kényeztetésnek tűnhet a nyaralás alatt, de a szakértők azt tanácsolják, hogy még a rendszeres tisztítás ellenére se ülj bele inkább a hotelszobák kádjaiba. A TravelMath logisztikai website készíttetett egy tanulmányt, amely megállapította, hogy egy hotelszoba piszkosabb, mint egy átlagos reptér vagy iskolaterem, a Journal of Microbiology szerint pedig a legtöbb kórokozó a takarítók tisztítófelszerelésein található – azokon, amelyekkel a fürdőkádadat is kitisztítják. Ha pedig baktériumok nem is mászkálnak a kád felszínén, erős vegyszerek és tisztítószerek maradéka valószínűleg igen, így inkább várd meg a habos fürdőt, amíg hazaérsz.

Sok hotel fáradozik azon, hogy a szobáit otthonosabbá tegye, ennek pedig egy egyszerű és látványos módja a díszpárnák használata. Ám ezeket semmiképpen sem javasolt alvópárnaként használni, mivel a nem levehető huzat megtisztítása szinte lehetetlen, így biztos lehetsz benne, hogy más vendégek is pihentették már az arcukat a textílián, és szennyeződéseket is hagytak rajtuk. Ha extra párnára lenne szükséged, jelezd a recepción, egészen biztos, hogy nem fog gondot okozni még egy tiszta huzatú, frissen mosott párna előkerítése.

Kényelmes szolgáltatásnak tűnik, de egyes szakértők mégis inkább azt mondják, csak hagyd megszáradni a hajadat, vagy vidd magaddal a saját hajszárítódat, mert a hotelszoba beépített hajszárítója sajnos nyüzsöghet a baktériumoktól. Az ABC felkért egy mikrobiológust, Chuck Gerba-t, hogy ellenőrizzen különböző használati tárgyakat Los Angeles-i hotelszobákban, és arra a meglepő eredményre jutottak, hogy a hajszárítókban van a legtöbb baktérium, ráadásul értelemszerűen ezeknek a belső tisztítása sem megoldható. Hacsak nem szeretnél egy adag baktériumot az arcodba fújni közvetlenül zuhanyzás után, inkább kerüld el a használatukat.