KezdőlapÉletmód2020 nagy sikere lesz a megújult Mercedes S-osztály

2020 nagy sikere lesz a megújult Mercedes S-osztály

A legfrissebb kémfotók alapján készített képek alapján több, mint ígéretes a stuttgartiak új csúcsmodellje.

A Mercedes 1972-ben mutatta be a W116-os modellt, mely elsőként viselte magán az S-osztály típusjelzést. Az azóta eltelt évtizedekben öt újabb generáció látott napvilágot a sokak által a luxusautók etalonjának tartott szériából, melynek aktuális kiadása 2013-ban mutatkozott be. A W222-es hatodik generáció ráncait két éve varrták fel, most pedig egyre többet hallani a vadonatúj hetedik generációs modellről – írja a hvg.hu.

A W223-ról több kémfotó alapján egy orosz designer, Nikita Chuiko készített két olyan számítógépes rajzot, melyen már álcázás nélkül látható az új S-osztály.

A Kolesa.ru által nyilvánosságra hozott képeken szereplő stuttgarti luxusszedán tömege jelentősen csökken a karbon és az alumínium használata miatt. Ez a fogyasztásra és a menetteljesítményre is jó hatással lehet. A méret viszont kívül és belül is növekedni fog, vagyis az új S-osztályban minden korábbinál nagyobb kényelemben utazhatnak majd a bent ülők.

Érkezik egy 48 V-os új plugin hibrid rendszer, az igazán nagy durranás pedig a teljesen elektromos változat lesz. Utóbbi várhatóan nem egyszerűen elektromos S-osztályként, hanem különálló EQS modellként fog debütálni, még pedig az EQ szériában nemrégiben elsőként debütált EQC divatterepjáró nagytestvéreként.

Az aktív futóműves, légrugós és opcionálisan négykerék-kormányzású -, és meghajtású új luxusszedánról várhatóan idén h rántják le a leplet.