2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Több mint százan fertőződtek meg koronavírussal a svédországi szexfesztiválon

Több mint százan fertőződtek meg koronavírussal a svédországi szexfesztiválon

A helyiek már korábban jelentették a rendőrségnél a rendezvényt, a szervezők akkor még azzal védekeztek, hogy biztonságos a fesztivál.

Több mint száz olyan embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, akik részt vettek a Svédországban rendezett szexfesztiválon – írja a The Sun.

A Tantra at Ängsbacka nevű tantrafesztivált július végén rendezték meg a kelet-svédországi Molkom közelében, olyan érdeklődőket vártak, akik a tantrikus tanokon keresztül szeretnék megtanulni az élet valódi élvezetét, közös programokon, koncerteken és workshopokon keresztül többek közt a tudatos szexualitást és a spiritualitást is megélnék.

A rendőrséget az aggódó helyiek hívták ki, miután a teltházas fesztivál miatt féltették saját és családjaik testi épségét a koronavírus negyedik hullámának küszöbén.

Svédországban júliusban enyhítettek a járványügyi szabályokon, azonban arra kérték továbbra is az embereket, hogy amennyire lehet, tartsanak távolságot.

A fesztiválra ennek ellenére minden jegy elfogyott, a szervezők pedig büszkén jelentették, hogy egyrészt a tavalyi megmozduláson sem volt koronavírusos eset, másrészt épp az a küldetésük, hogy a pandémia alatt is “megoszthassuk a varázslatot.”

Három héttel az esemény után azonban több mint 100 olyan embernél mutatták ki a fertőzést, akik részt vettek a fesztiválon, akik közül többen kórházi kezelésre szorulnak.

A szervezők azóta elnézést kértek a helyiektől, és bevallották, hogy elbuktak az elővigyázatosság terén. Tervben volt egy második fesztivál is kizárólag párok számára augusztus közepén, azt azonban érthető módon törölték.