2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Háromezer egészségügyi dolgozó nem kap fizetést, mert nem oltatták be magukat

Háromezer egészségügyi dolgozó nem kap fizetést, mert nem oltatták be magukat

3000-nél akár jóval többen is érintettek lehetnek, hiszen mindössze tucatnyi kórház adatainak átvizsgálása során is 1500 oltatlan dolgozót találtak.

3000 egészségügyi dolgozó nem kérte a koronavírus elleni vakcinát Franciaországban, így mivel az országban kötelezővé tették számukra az oltást, és lejárt a határidő, az oltatlanokat felfüggesztették, és nem adnak nekik fizetést – írja a 444.

Az AFP szerint 3000-nél jóval többen lehetnek érintettek, hiszen mindössze tucatnyi kórház adatainak átvizsgálásával is 1500 oltatlan dolgozót találtak, illetve olyanok is akadnak, akik inkább a felmondást választották.

Olivier Veran egészségügyi miniszter szerint a most ideiglenesen felfüggesztettek közt nagyon kevés az ápoló, és többnyire inkább a segítő személyzet tagjairól van szó. Franciaországban mostanáig a teljes lakosság 63 százaléka kapta meg mindkét oltását, és például a kávézókba, éttermekbe és még jó néhány nyilvános helyre kizárólag covid-igazovánnyal lehet belépni. Az igazolványt nemcsak oltással, hanem negatív teszttel rendelkezők és frissen gyógyultak is megkaphatják.