2021.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Belehalt a koronavírusba egy terhes nő, mert nem akarta felvenni az oxigénmaszkot

Belehalt a koronavírusba egy terhes nő, mert nem akarta felvenni az oxigénmaszkot

Romániában egy család tagjai felelősségre akarták vonni az orvost, aki rokonukat kezelte koronavírus-fertőzés miatt, miután a nő elhunyt. A család tagjai a kórházhoz vonultak, a rendőröknek kellett véget vetniük a jelenetnek.

A 20 éves várandós nőt férje vitte be a kórházba, miután napok óta náthához hasonló tünetek és hasi fájdalmak kínozták. Többször is tesztelték koronavírusra, azonban csak a hetedik teszt lett pozitív, addigra azonban már nagyon alacsony lett az oxigénszintje – írja a Telex.

Az alacsony oxigénszint ellenére azonban a nő megtagadta a kezelést, és az oxigénmaszkot sem volt hajlandó elfogadni. Az orvosok végül az intubálás mellett döntöttek, és ehhez mesterséges kómát idéztek elő a nőnél. Azonban az intbuálás után egy órával a nő meghalt, és a magzat életét sem sikerült megmenteni.

A történtek után ötven ember utazott a nő lakóhelyéről a kórházhoz, ahol magyarázatot követeltek az orvosoktól, mondván, hogy szerintük a nő nem is volt koronavírusos, csupán megfázott. A helyzet odáig fajult, hogy a kórház kihívta a rendőrséget.