2023.02.05
Ágota, Ingrid
Kezdőlap Címlap Ausztriában már a negyedik oltás felvételét javasolják

Ausztriában már a negyedik oltás felvételét javasolják

Az osztrákoknál az omikron-variáns miatt december 27-étől este 10 óra után kijárási tilalom lép életbe, amely még az újévkor is érvényben marad majd.

Az osztrák Nemzeti Oltási Munkacsoport javasolja az egészégügyben és más, fontos szektorokban dolgozók részére a negyedik oltás felvételét, de másoknak egyelőre nem ajánlják, írja a Guardian.

A testület állásfoglalása szerint a koronavírus újabb közelgő omikron-hullám fényében a magas kockázattal bíró vagy kulcsfontosságú területeken dolgozóknak a harmadik oltás után hat hónappal fel lehet ajánlani a negyedik oltást. De egyedi esetekben, orvosokkal történő konzultáció után akár már hat hónapnál hamarabb is be lehet adni a negyedik dózist.

Az osztrákoknál az omikron-variáns miatt december 27-étől este 10 óra után kijárási tilalom lép életbe, amely még az újévkor is érvényben marad majd, ennek nyomán az osztrák kormány arra kérte az embereket, hogy kis közösségekben és beoltott emberekkel ünnepeljék a szilvesztert.

Emellett a beutazás szempontjából különösen kockázatos országok közé sorolták az Egyesült Királyságot, Hollandia, Dániát és Norvégiát az omikron-variáns nagy jelenléte miatt, így aki nem vette fel a harmadik oltást, vagy nincs friss negatív PCR-tesztje, kénytelen karanténba vonulni.

Már több száz omikronos fertőzöttet azonosították, így a kormány célja saját bevallásuk szerint az, hogy „egy kis lélegzetvételnyi időt” nyerjenek addig, amíg sikerül tehermentesíteni a kórházakat és intenzív osztályokat.

Indirekt/Blikk