2022.01.29
Adél
Kezdőlap Címlap A szakember szerint már most maszkot kellene hordanunk

A szakember szerint már most maszkot kellene hordanunk

Minden olyan térben, ahol sokan tartózkodnak, és nem lehet megállapítani a másik immunitási szintjét, célszerű maszkot használni – jelentette ki Rusvai Miklós az RTL Híradónak. A virológus hozzátette, különösen az egészségügyi kockázattal bíró személyeknek és a nem beoltottaknak kellene hordaniuk ilyen helyeken a maszkot.

Konkrétan részletezte is azokat a helyeket, ahol érdemes megfontolni a maszk használatát. Például ilyenek: a tömegközlekedési eszközök, a várótermek vagy épp a bevásárló központok. Azt mondja, most minden maszkviselésnek van értelme.
Hangsúlyozta, célszerű a maszkahasználat azok körében is, akik fokozottan ki vannak téve a megfertőződés kockázatának: 70 év felüliek, idősotthonok lakói és a nagyszülők is, amennyiben 12 év alatti unokáikat fogadják, hiszen utóbbi csoportot még nem lehet oltani.

Rusvai arra is kitért, hogy mivel a környező országok már javában a negyedik hullámot nyögik, és sok magyar most van nyaralni, így nekik is azt tanácsolja, hogy viseljenek maszkot, ahol lehet. Hozzátette, akik most térnek vissza a nyaralásból, azoknak a többiek védelme érdekében érdemes lenne 5-7 napig maszkot viselni.