KezdőlapCímlapCsalással vádolják a korábbi oltástagadó férfit, aki nemrég kórházba került a koronavírus...

Csalással vádolják a korábbi oltástagadó férfit, aki nemrég kórházba került a koronavírus miatt

Elképesztő gyűlölet és támadás áldozata lett az a fiatal szlovákiai férfi, aki egy kórházban készített videóban ismerte el, hogy hülyeség volt nem komolyan venni az oltást, ugyanis megfertőződött és állapota súlyossá vált. A közösségi hálón terjedni kezdtek olyan álhírek, miszerint ő csak egy fizetett színész, és eljátszotta, hogy megfertőződött.

A 29 éves Tibor nem vette komolyan az oltást, de munkahelyén megfertőződött, állapota pedig olyan súlyos volt, hogy kórházban kötött ki, ahol oxigénre volt szüksége. Mint mondta, bánja, hogy nem oltatta be magát. A kórházi felvétel elkészítésébe azért egyezett bele, hogy másokat figyelmeztethessen. Arra kéri az embereket, hogy oltassák be magukat, ezzel elkerülve a betegség súlyos lefolyását, illetve azt, hogy oxigént kelljen kapniuk és lélegeztetőgépre kerüljenek. „Sok páciens vissza szeretné fordítani az időt, de nem mesében élünk, így ezt nem teheti meg” – mondta Alena Koščálová, a Pozsonyi Egyetemi Kórház főorvosa.

A közösségi hálón azonnal megjelentek az oltásellenzők és vírustagadók, akik kétségbe vonták Tibor történetét. Kinevették, hogy túlsúlyos és nem hitték el, hogy valóban súlyos állapotban fekszik a kórházban.

„Szerencsére pozitív beállítottságú ember vagyok, így jót nevettem rajta, miszerint valaki lefizetett. Nem tudom, hogyan reagált volna egy érzékenyebb ember, ugyanis elég sok beszólás érkezett. Nem értem a reakciókat. Azt hiszik, hogy csak a túlsúlyosak szorulnak oxigénterápiára” – nyilatkozta a TV JOJ-nak Tibor.

Koščálová szerint Tibor időben kórházba került, így sikeresen alkalmazták nála a vírusellenes kezelést. Gyulladáscsökkentő kezelést kapott, aminek köszönhetően hamar javulni kezdett az állapota. A főorvos szerint a fiatal férfi egy hétig volt kórházban, akkor mehetett haza, amikor már nem volt szüksége oxigénterápiára. „A kezelés segített, három nap után már jobban éreztem magam” – tette hozzá Tibor.

Néhány nappal azután, hogy Tibor elhagyhatta a kórházat, valaki felismerte őt, és ahelyett, hogy örült volna a felépülésének, verbálisan rátámadt a férfire. A fejéhez vágták, hogy ilyen gyorsan nem javulhatott az állapota, így ő biztosan egy fizetett színész, akinek kutya baja sem volt. Ezekre a kitalációkra már a rendőrség álhírekkel foglalkozó részlege is felhívta a figyelmet.

Koščálová a TV JOJ-nak elmondta, hogy őt és a kollégáit is sérti, amikor az emberek csalással és hazugsággal gyanúsítják őket, miközben ők maguk sem értik a probléma lényegét. „Nagyon sajnálatos, nem értem az egészet. Úgy gondolom, hogy ilyen értelmetlenségek és hazugságok terjesztése még jobban táplálja a bizonytalanságot, ami kedvezőtlen a járványügyi helyzetben” – tette hozzá a főorvos.

A vírus leküzdésével Tibor szervezetében ellenanyagok alakultak ki, így 3-6 hónapig nem tanácsolják neki, hogy beoltassa magát, de amint letelik ez az idő, a férfi azonnal beadatja magának a vakcinát.

Indirekt/parameter.sk