KezdőlapCímlapZámbó Árpy: Sokkolt, amikor megpillantottuk életnagyságban Jimmyt

Zámbó Árpy: Sokkolt, amikor megpillantottuk életnagyságban Jimmyt

London, New York, Bécs után Budapesten is megnyitja kapuit a világsztárok élethű szobrait bemutató kiállítás, ahol olyan magyar legendák is helyet kaptak, mint a Király, Zámbó Jimmy!

Történelmi személyiségek, politikusok, hollywoodi sztárok és magyar hírességek életnagyságú szobrait csodálhatjuk meg a budapesti Madame Tussauds múzeumban, mely május 25-én nyitja meg kapuit a nyilvánosságnak. Az ezt beharangozó sajtóeseményen kiderült, hogy az 50 viaszfigura egyike nem más, mint Zámbó Jimmy. A Zámbó család tagjai megilletődve vettek részt az eseményen.

– Sokkolt, amikor megpillantottuk életnagyságban a bátyám! Eltelt 23 év, mi fotókból, emlékekből idézzük fel az arcát. Beléptünk, és egyszer csak itt volt életnagyságban előttünk. Nagyon büszkék vagyunk, meghatározó pillanat ez, hogy a bátyám benne van egy világhírű múzeum kiemelt helyén – kezdte meghatódva a Borsnak Zámbó Árpy.

Az élmény meghatározó és megrendítő is egyben a család számára, ami azonban a hasonlóságot illeti, Árpy így fogalmazott:

– Köszönjük az alkotóknak, akik sokat fáradoztak, hogy megformázzák ezt a szobrot. Összességében nem rossz, de én más szemszögből nézem. Eg- két vonás szerintem nagyon hajaz rá, de mégsem jön vissza teljesen az a kép, ahogyan én emlékszem a bátyámra. Miért hazudjak? Mindenesetre nagyon szépen sikerült és egy méltó emléket állít Jimmynek – osztotta meg gondolatait Árpy.