2021.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Címlap Zacher Gábor: Felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony

Zacher Gábor: Felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony

Zacher doki szerint be kell zárni a plázákat – mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában.

Megdöbbentő dolgokat állított a népszerű orvos az RTL Klub műsorában. Mint mondta, tegnap futás közben 30-40 fős csoportosulást látott, az emberek forralt bort iszogattak, beszélgettek, dohányoztak, és persze, maszk nélkül voltak.

– Nem jó ez. És azt gondolom, a szabályok tényleg arra vannak, hogy azokat próbáljuk meg betartani” hangsúlyozta, azt is elárulva, hogy ilyenkor ő mindig rászól az emberekre. – Nem értem, hogy emberek hogyan lehetnek ennyire stupidak, hogy nem fogják fel, hogy ez tulajdonképpen az ő érdekük. Aztán szóba került az is, hogy most elsősorban nem a gyógyításért, hanem a túlélésért küzdenek az orvosok, aminek kapcsán Zacher kiemelte, hogy tanulnak is folyamatosan.

– Ez egy olyan betegség, amilyennel eddig még nem találkoztunk, amit nem ismerünk. Nap mint nap új dolgok derülnek ki eről az egész történetről. Kezdetben voltak olyan gyógyszerek, mint a malária elleni készítmény, antibiotikum, amire azt mondtuk, hogy ez jó, aztán kiderült, hogy nem jó. A doki hangsúlyozta, furcsa, hogy ilyen járvánnyal találkozunk a 21. században, mert ilyet még nem látott az orvostudomány.

– Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be tulajdonképpen a szabályokat, mert azért látni ilyet – idézte Zacher doki szavait a Blikk.