KezdőlapCímlapWHO: globális egészségügyi vészhelyzet van a koronavírus miatt

WHO: globális egészségügyi vészhelyzet van a koronavírus miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a csütörtök esti genfi tanácsülésén a koronavírus miatt életbe léptette a globális egészségügyi vészhelyzetet.

A WHO vezetője, Tedros Adhanom a tanácsülést követő sajtótájékoztatón kiemelte és méltatta a kínai kormány és hatóságok munkáját. A világszervezet vezetője a héten Pekingben is járt és azt mondta, soha nem látott még járványhelyzetben olyan mozgósítást, mint amit Kínában látott,és ha a kínai hatóságok nem reagálnak ilyen gyorsan, biztos, hogy már több halálos áldozatot követelt volna a koronavírus. Hozátette, hogy a vészhelyzet bejelentése egyáltalán nem azt jelenti, hogy a szervezet nem találná megfelelőnek a kínai reakciót. A WHO azt is bejelentette, hogy nem javasolja, sőt, ellenzi, hogy bármilyen ország kereskedelmi vagy utazási korlátozásokat vezessen be Kínával szemben.

LIVE: Press conference on the meeting of the IHR Emergency Committee on on 2019-nCoV

LIVE: Press conference on the meeting of the International Health Regulations Emergency Committee on 2019-nCoV

Közzétette: World Health Organization (WHO) – 2020. január 30., csütörtök

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában azt mondta, hogy „Nincs baj, de a legrosszabbra is fel kell készülni” a koronavírussal kapcsolatban.

Az egész világ egy nagy falu, ami az egyik végében történik, az pillanatok alatt átér a másik végére – tette hozzá a kormányfő – írja az  Index.hu „A legfontosabb, hogy ne engedjük elbagatellizálni a dolgot. Baj nincs, de lehet” – mondta Orbán Viktor, aki szerint a kormánynak a legrosszabbra kell felkészülnie.

Fotó: Facebook