2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Címlap Vígszínházi botrány: az öreg Kossuth-díjasok se mertek megszólalni...

Vígszínházi botrány: az öreg Kossuth-díjasok se mertek megszólalni…

Pindroch Csaba megrendítő vallomást tett az Eszenyi-ügyről és a színházi botrányokról.

A Vígszínház egyik vezető színészeként egyaránt szerepelt Marton László és Eszenyi Enikő igazgatásának ideje alatt is, és mint bevallotta, koránt sem volt egyszerű az ottani élet. Pindroch az Eszenyi-botránnyal kapcsolatban sem maradt szótlan. Bár tiszteli és hálás a művésznőnek karrierje alakulásáért, elismerte: ő is tapasztalta azt a bánásmódot, amely ellen végül közös nyilatkozatban álltak ki színésztársai.

– Én nagyon boldog vagyok, hogy elindult valami a színházi világban” – mondta a Valami Amerika sztárja, hozzátéve: többször fordult vele elő, hogy olyan rendezőkbe, színházi emberekbe futott, akik visszaéltek a hatalmukkal, és félelmet szülve, olyan hangnemben beszéltek a színészekkel, amely egyszerűen elfogadhatatlan. Rengeteg ilyen van. És te nem mersz megszólalni. És az öreg Kossuth-díjasok sem mernek megszólalni – írta az Origó nyomán a Blikk. Pindroch szerint a Me too kampány kezdetével felszínre kerülő, súlyosan megalázó színházi eseteknek hála már lesz ellenpélda az ilyen viselkedéssel szemben, mert azok, akik nem megfelelően viselték eddigi pozíciójukat, megkapták azt, ami nekik járt.

– Kaptak egy elég erős tükröt, és most elcsendesedtek. Az nagyon jó. Egy nagyon jó üzenet azoknak, akik ezt a hangot próbálják megütni a későbbiekben. Ennek már vége. Ilyen nincs. Olyan ez, mint egy rendszerváltás a színházban -folytatta Pindroch, aki őszintén szólva várja már a revansot, hiszen “rengeteget kellett nyelniük, mert azt hitték, ez a normális.