KezdőlapCímlapVettel: Sajnálom Russellt, de ha elengedem, engem felakasztanak

Vettel: Sajnálom Russellt, de ha elengedem, engem felakasztanak

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője nagyon sajnálja a fiatal brit pilótát, amiért nem jött össze számára a pontszerzés.

Russell teljes erőbedobással küzdött a pontszerzésért a Toszkán Nagydíjon: a Williams pilótája élete első pontját szerezte volna meg a Forma-1-ben, azonban ez nem sikerült neki. Vettel elmondta, tisztában volt vele, hogy Russel élete első pontjáért küzd, és elismerően nyilatkozott a fiatal pilóta teljesítményéről. 

– Igen, tudtam, tudtam… – mondta a Ferrari pilótája. – Őszintén szólva egy kicsit sajnáltam őt, mert azt gondolom, hogy nagyon jól vezetett, különösen az utolsó új rajt előtt. Gyorsabb volt, mint mi, következetes volt, jól menedzselte a versenyét. Láttam, hogy mit csinál, szóval igen… Eljön majd az ő ideje. Megérdemelte a pontszerzést ma. Ha elengedtem volna őt az utolsó körben, mert szerintem keményebben küzdött, mint bárki más ma, akkor valószínűleg fellógattak volna” – idézte Vettel szavait a forma1vilag.

Russell egyébként megosztotta közösségi oldalán Vettel nyilatkozatát , és megköszönte a német pilótának az elismerő szavakat.