KezdőlapBelföldVége a szép időknek! Lázár János betiltotta a home office-t a MÁV—Volán-csoportnál

Vége a szép időknek! Lázár János betiltotta a home office-t a MÁV—Volán-csoportnál

A MÁV-csoport sajtóosztálya megerősítette értesüléseket.

A 24.hu információi szerint Lázár János építési és közlekedési miniszter friss határozatának értelmében nem lehet otthonról dolgozni 2024. július 1-től a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalóinak. Ezenkívül a miniszter utasította a MÁV Zrt. vezérigazgatóját a határozat érvényesítésére, ami egyben július 1-jei hatállyal kiterjed az otthoni munkavégzésre irányuló szerződések, engedélyek, egyéb felhatalmazások vagy megállapodások megszüntetésére is.

Egy közelmúltbeli adat szerint csak a MÁV-nak 57 ezer dolgozója van. Korábban megírtuk, hogy május 6-tól, a költözés első ütemének részeként a MÁV START Zrt. szakmai egységei , valamint a MÁV vezetése közösen a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába fognak költözni. Ez az áttelepülés a vezérigazgatóság összesen 2100 fős létszámából közel 700 embert érint.

A MÁV pályaüzemeltetési egysége – mintegy 400 munkatárs – a Mol Nyrt egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Ez az épület jelenleg felújítás alatt áll, a beköltözésre várhatóan június előtt nem lesz mód, így az érintettek a munkálatok befejezéséig otthonról dolgoznak majd – tette hozzá. További mintegy 700 dolgozó – a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai – egyelőre home office-ban dolgoznak tovább.