KezdőlapCímlapVastapssal fogadták a gyászolók Navalnij koporsóját

Vastapssal fogadták a gyászolók Navalnij koporsóját

Eltemették a nemrég egy börtönben elhunyt ellenzéki politikust, mindeközben a Kremlnek nincs mondanivalója Navalnij családjának.

„Navalnij! Navalnij!” – ezt a rigmust skandálta és vastapsban tört ki a gyászoló tömeg, amikor megérkezett Navalnij koporsója a temetés helszínére. A tömeg azt is ismételgette: „nem féltél, és mi sem félünk!”

Köszönöm neked, Ljósa, a huszonhat év abszolút boldogságot. Igen, még az elmúlt három év boldogságát is. A szeretetet, hogy mindig támogattál, hogy még a börtönből is megnevettettél, hogy mindig gondod volt rám – írta pénteken délután Alekszej Navalnij özvegye, Julija Navalnaja a Twitteren, halott férjétől búcsúzva.

Nem tudom, hogyan éljek nélküled, de próbálok úgy, hogy odafent örülj nekem és büszke legyél rám. Nem tudom, hogy meg tudom-e oldani, de megpróbálom – tette hozzá az Oroszországban politikai fogolyként meghalt aktivista gyászoló felesége.

A Kreml már előre figyelmeztetett, hogy minden olyan gyülekezés törvénysértő és jogi következményeket von maga után, amit nem jelentettek be Alekszej Navalnij temetéséhez kapcsolódóan. Dmitrij Peszkov szóvivő újságírói kérdésre azt mondta, nincs mit mondaniuk Navalnij családjának.

Csak egy emlékeztető, hogy a jogszabályokat be kell tartani. Aki be nem jelentett gyűléseken vesz részt, azokat felelősségre vonjuk – mondta. Előzetesen sokan tartottak tőle, hogy a temetés ideje alatt a gyászolókat vegzálja majd az orosz rendőrség, de letartóztatásokról egyelőre nem érkezett jelentés.