KezdőlapCímlapVárkonyi Andi is elkapta a koronavírust, meggyógyult, de súlyos tünetektől szenved

Várkonyi Andi is elkapta a koronavírust, meggyógyult, de súlyos tünetektől szenved

Bár Andinak már negatív tesztje van, a betegség nem múlt el nyomtalanul, de szerencsére a kislánya, Nóri tünetmentes.

Hetekkel ezelőtt arcüreggyulladása lett Várkonyi Andreának, és bárhogy is kezelte, nem akart gyógyulni. Aztán megszűnt az ízérzékelése, s ek­kor kezdte gyanítani, hogy – bármennyire is betartott minden higiéniai előírást – koronavírus- fertőzést kapott. Aztán elment koronavírustesztre.

– Tényleg csak a magam és a környezetem megnyugtatására csináltattam meg a PCR-tesztet, aztán jött a meglepetés. Pozitív lett. Váratlanul ért, hiszen a tünetek nem voltak tipikusak, nem volt lázam, izomfájdalmam, fejfájásom – mondta a Borsnak Andrea. – Az életünket Nórival egyik perc­ről a másikra kellett átrendezni, kezdődött ugyanis a kéthetes karantén. Még mindig vannak komoly tüneteim. A szagérzékelésem még mindig nem jött vissza, emellett nagyon gyorsan kifulladok.

– Nem szeretnék nagykövete lenni ennek a történetnek, de higgyék el nekem, hogy érdemes maszkot hordani. Elsősorban azért, mert tényleg veszélyben vannak az idős emberek, a szüleink, akikre vigyáznunk kell. Nekünk Nórival annyiban egyébként szerencsénk volt, hogy a betegség még a sulikezdés előtt kapott el, így Nórinak nem kellett hiányoznia az iskolából. Egyébként Nórinak volt egy másfél napig tartó náthás tünete, de mire a tesztet megcsináltattuk rajta, már ne­gatív volt. Feltételezem, hogy átment rajtra is, de a gyerekek szerencsére nagyon enyhe tüneteket produkálnak.