2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Van önbizalma! 150 évig akar élni Rippel Feri

Van önbizalma! 150 évig akar élni Rippel Feri

Rippel Feri életmódot váltott azért, hogy minél tovább élhessen.

Az idő múlásával egyre többen panaszkodnak arra, hogy valamijük fáj, romlik az egészségük, és egyre nehezebb megküzdeniük a hétköznapi feladatokkal. Rippel Ferinek azonban nincsenek ilyen gondjai, és arra törekszik, hogy minél hosszabb életet tudjon leélni mindenféle egészségi panasz nélkül.

– Sok évvel ezelőtt kitűztem célul azt, hogy száz évig szeretnék élni. A napjaimat ennek rendelem alá, mindig szem előtt tartva ezt a célt. Nagyon fontos  a fájdalommentesség, és az, hogy az egészségnek minden aspektusát meg tudjam közelíteni. Egy férfi számára is fontos az, hogy milyen a bőre, a teste, az ízületei, az izmai. Az orvostudomány folyamatos fejlődésének köszönhetően még az is elképzelhető, hogy százötven évig elélhetünk, tehát ezt a százéves limitet minden bizonnyal ki fogom még tolni! – mondta lelkesen a Borsnak.

A fájdalommentességet azonban nem adják ingyen, sokat kell érte tenni. Feri kiemelten sok időt és energiát tölt azzal, hogy minél jobb formában legyen kívül és belül is.

– Sokat foglalkozom hőterápiákkal, például gyakran szaunázom. De a hideg terápiát is fontosnak tartom. A hajlékonyság pedig elengedhetetlen: mindennap úgy indulok el otthonról, hogy előtte nyújtok. Ha ezt nem teszem meg, akkor utána nehézzé válik a nap, és kicsit feszültté is válok, göcsörtös leszek tőle. Ugyanígy alvás előtt is mindig nyújtok – magyarázta Feri.

– Folyamatosan járok mindenféle vérvételre és szűrővizsgálatokra, és géndiagnosztikán is részt vettem. Ez alapján kiderült, hogy a koffein lebontó képességem szinte egyenlő a nullával. Ugyanez igaz a nikotinra és az alkoholra is.  Ezt a hármat teljes mértékben kiiktattam az életemből. A bőrömön is láttam már, hogy mennyire kiszáradt, de amióta odafigyelek ezekre, sokkal jobb lett.