2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Újratemetik Gesztesi Károlyt, a Fiumei úti sírkertben kaphat nyughelyet

Újratemetik Gesztesi Károlyt, a Fiumei úti sírkertben kaphat nyughelyet

Drámai szavakkal emlékezett Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének alapítója és vezető lelkésze az egy éve tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károlyra.

Németh szerint a közkedvelt színész esténként nagyon magányos volt, miközben mindennél jobban szerette a kislányát, Pankát, a fiait és az édesanyját, Mancikát. Főszerepről álmodott, ám vágya beteljesítésére már nem maradt ideje. A Blikk megtudta, egy évvel Károly temetése után Németh Sándort azzal kereste meg a színész egyik rokona, hogy szerinte Budakalásznál méltóbb helyet kellene találni Gesztesi sírjának – ehhez pedig a vezető lelkész minden támogatást megad.

Valóban így történt, de a végső döntés a család kezében van. Beszélünk majd velük erről, és ha úgy gondolják, akkor az újratemetés és a síremlék elkészítésének költségéhez hozzájárul a gyülekezetünk is – mondta el lapunknak Németh Sándor. – Én azt gondolom, a Fiumei úti sírkert méltó lenne Károlyhoz, és a márványból vagy gránitból készült síremléknek is olyan minőségűnek kell lennie, amely méltó színészi nagyságához – írta meg a Blikk.

A feledhetetlen orgánumú színművész jelenleg nem messze nyugszik egykori budakalászi otthonától, sírja szeretett otthonára néz. Még életében viccelődött is azzal, hogy ha majd eljön az ideje, oda temessék, hogy szemmel tudja tartani a családját. Úgy tudjuk azonban, Gesztesi örökösei a közelmúltban újra meghirdették a mediterrán jellegű családi házat, így ha ők távoznak a Pest megyei településről, akár észszerű döntés is lehet, hogy a színművész maradványai is máshová kerüljenek. Ha így történik, a megvalósításhoz minden segítséget megad Németh Sándor, aki sosem feledi, miként maradt el első találkozásuk.

Karcsi szeretett volna velünk ebéd közben beszélgetni, de késett. Ötpercenként hívogatott, hogy hamarosan ott lesz, ám több mint két órát vártunk rá hiába. Kiderült, otthon feküdt az ágyában, teljesen kiütötte magát. Amikor kijózanodott, sms-ben bocsánatot kért, esküdözött, többet ilyen nem fordul elő. Nem titkolta, két gyengéje van: a nők és a rozé – mesélte Németh.

Gesztesi Károly számára a Hit Gyülekezete nyújtott kapaszkodót, különösen, miután legnagyobb fia, Máté megtért. Együtt jártak a teológia szakra és együtt is akartak megkeresztelkedni.

A nagy színházakban Karcsi a magánéleti problémái miatt már nem kapott szerepet. Eközben viszont arra vágyott, hogy eljátszhassa élete szerepét a Lear királyban. Minden adottsága megvolt ehhez, a képességei alapján fantasztikus előadás lehetett volna, de tudta, a szakma már nem vette igazán komolyan. Be akarta bizonyítani, hogy vele számolni kell – emlékezett vissza a lelkész, aki gyakran bátorította Gesztesit, hogy a kudarcokból is tanulni kell.

Láttam, mikor Karcsira esténként rátört a mély szomorúság. Olyankor sokat ivott. Éjjelente gyakran hívott telefonon. Elárulta, hogy nagyon magányos. Bár sok haver vette körül, valójában kevés barátja volt, csak néhány embert szeretett életében. Tudom, hogy Isten segítségével végleg le tudta volna győzni az alkoholfüggőségét. Kár, hogy nem jutott az út végére – moindta a Blikknek Németh Sándor.