KezdőlapCímlapÚjabb fantasztikus magyar BL-siker: a Fradi pólósai Európa trónján

Újabb fantasztikus magyar BL-siker: a Fradi pólósai Európa trónján

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását: a zöld-fehérek a Máltán rendezett négyes döntő fináléjában 12-11-re győzték le az előző három kiírásban diadalmaskodó Pro Reccót.    

A magyar bajnok és kupagyőztes már három góllal is vezetett a harmadik negyed közepén, majd a zárónegyed második felét a Reccót erősítő Zalánki Gergő súlyos szabálytalansága miatt szinte végig emberelőnyben játszhatta le, de a játékvezetők segítették az olaszokat, akiknek a végén labdájuk volt az egyenlítéshez. Ekkor azonban a meccs legeredményesebb játékosa, a négy gólt szerző Dusan Mandic egy blokkal eldöntötte az összecsapást.

Az FTC – amely ezt megelőzően soha nem győzte le az olasz sztárcsapatot, öt vereség és egy döntetlen volt a mérlege – 2019 után története során másodszor hódította el a legrangosabb európai trófeát. Nyéki Balázs pedig első szezonjában vezetőedzőként rögtön triplázott: a magyar bajnokság és kupa mellé hazahozta csapatával a BL-trófeát is.

Az FTC a teljes szezonját egyetlen vereséggel fejezte be, még a BL negyeddöntős körében Vámos Márton csapatától, az Olympiakosztól kapott ki.
    
Férfi Bajnokok Ligája, döntő, Málta

FTC-Telekom Waterpolo – Pro Recco (olasz) 12-11 (2-2, 4-2, 3-3, 3-4)

gólszerzők: Mandic 4 Jansik Sz., Argiropulosz, Varga Dé. 2-2, Vigvári Ve., Di Somma 1-1, illetve Iocchi Gratta, Younger, Kakarisz, Di Fulvio 2-2, Cannella, Zalánki, Hallock 1-1