KezdőlapBelföldÚjabb dílertől szabadították meg az utcákat

Újabb dílertől szabadították meg az utcákat

Jelentős mennyiségű speedet találtak egy budapesti kábítószer-kereskedőnél, vádat emeltek ellen.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy kábítószer-kereskedő ellen, akinél jelentős mennyiségű speedet és más drogot találtak. A neki segítő barátnője ellen is vádat emeltek bűnsegédlet miatt. A 38 éves férfi 2021-től Budapesten kábítószerrel – főként speeddel – kereskedett X. kerületi otthonában.

2022 tavaszán egy 34 éves nő kibérelte a férfi udvarán levő kisházat, majd hamarosan párkapcsolatba is kezdtek. Amikor a nő megtudta, hogy a férfi kábítószert árul, az iránymutatása alapján alkalmanként segített a kábítószer adagolásában, csomagolásában.

Az ügyészség szerint 2022. augusztus 4-én a pár az otthonukban kábítószerezett, majd veszekedni kezdtek, és a férfi megütötte a nőt, aki emiatt rendőri segítséget kért. Az intézkedés során mindkét vádlott elismerte a korábbi kábítószer-fogyasztást, ezért az eljáró rendőrök átkutatták az ingatlant, ahol a hűtőszekrényeben jelentős mennyiségű amfetamint és MDMA-t, a nőnél pedig kannabiszt találtak.

Emellett a kábítószer porciózásához, csomagolásához használt műanyag tasakokat, digitális mérleget, őrlőket, valamint a kábítószer-kereskedelemmel összefüggésben szerzett 140 ezer forint készpénzt foglaltak le. A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségre, a nőt pedig bűnsegédként elkövetett alapeseti kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.