KezdőlapCímlapÚjabb adatbotrány érik a Facebooknál

Újabb adatbotrány érik a Facebooknál

A Meta beleegyezés nélkül kívánja felhasználni a személyes adatokat mesterséges intelligencia modelljeinek fejlesztéséhez.

A Meta, amely a Facebook tulajdonosa, tervei szerint a felhasználók beleegyezése nélkül kívánja felhasználni személyes adataikat mesterséges intelligencia (AI) modelljeinek fejlesztésére. Ezt követően a NOYB érdekvédelmi csoport bírálta a vállalatot és felszólította az európai adatvédelmi hatóságokat, hogy lépjenek fel  ez ellen. A NOYB szerint a Meta június 26-án életbe lépő lépő adatvédelmi szabályzat-módosításai lehetővé teszik a személyes bejegyzések, privát képek és online nyomkövető adatok AI technológiákhoz való felhasználását.

A csoport 11 panaszt nyújtott be a Meta ellen és sürgősségi eljárásra szólított fel több ország adatvédelmi hatóságait. A vállalat viszont visszautasította ezeket az állításokat, mondván, hogy csak nyilvánosan elérhető vagy engedélyezett információkat használ AI képzéshez. Ugyanakkor elismerték, hogy olyan emberek adatait is feldolgozzák, akik nem használják termékeiket vagy szolgáltatásaikat, ha azok megjelennek mások által megosztott tartalmakban – írja a Reuters.