KezdőlapCímlapÚgy tűnik, eldőlt, ki lesz Rebrov utódja a Fradinál

Úgy tűnik, eldőlt, ki lesz Rebrov utódja a Fradinál

Várhatóan a következő napokban bejelentik Szergej Rebrov utódját a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Osztrák sajtóinformációk szerint az Austria Wientől búcsúzó Peter Stöger kétéves szerződést köthet a Fradival. Úgy néz ki, az ukrán szakember pedig a görög AEK Athén edzője lesz.

Az elmúlt évtizedek legjobb és legsikeresebb edzőjét veszíti el a Ferencváros. Szergej Rebrov három bajnokságot nyert zsinórban az Üllői úton, s egyszer bejutott az Európa-liga, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Fradival. A görög és az osztrák sajtó már tényként közli, mi lesz Rebrovval. Úgy tudják, távozik, az utódja Bécsből érkezik, az Austria Wien-től, s Peter Stöger már két évre alá is írt az FTC-vel. Ahogy az ukrán sikeredző is ennyi időre lesz az AEK Athén szakvezetője.

Az osztrák média azt is tényként közli, hogy az 55 éves Stöger 2,8 millió eurót (980 millió forint) keres majd Budapesten. Azt azonban nem írják, hogy ez a pénz egy- vagy kétéves keresete lenne, netán a lap által megírt plusz egyéves opció hatályba lépése esetén tehetne ennyit zsebre.

Amúgy állítólag pont az anyagiak voltak azok, ami miatt Rebrov a jövő nyárig szóló szerződése felbontását kérte. A havi 45-50 ezer eurós (16-18 millió forint) fizetése dupláját szerette volna kapni a bónuszok mellett. A görög sajtó úgy tudja, évi 1 millió euró körüli fizetéssel csábítja az AEK Rebrovot, ami nagyjából megfelel annak, amit a Fraditól szeretett volna kapni. Az ukrán edző és az ügynöke, Varga Sándor a napokban már a görög fővárosban tárgyalhat a szerződéséről.

Kiss B. László