2021.06.15
Jolán, Vid
Kezdőlap Címlap Tündérmese: visszaadta a talált tárcát a hajléktalan

Tündérmese: visszaadta a talált tárcát a hajléktalan

A nemes gesztus után gyűjtést indítottak a becsületes megtalálónak, 33 ezer dollár jött össze.

Alaposan felzaklatta magát a 80 éves Evelyn Topper, amikor rájött, hogy elvesztette a pénztárcáját – írja a Fox News. A kaliforniai nyugdíjas még múlt hónapban járt pórul, miután fizetett egy kávézóban, majd otthon vette észre, hogy elhagyta az erszényt.

– Abban a kis tárcában volt mindenem. Minden bankkártyám, hitelkártyám, orvosi papírom, mindenem. Nagyon kiborultam – mondta a KNTV tévétársaságnak. Szerencsére eközben egy környékbeli kukában rábukkant a tárcára a hajléktalan Sean Currey, aki több mint öt éve él fedél nélkül. A tévécsatorna értesülései szerint a férfi a koronavírus járványt is az autójában élve vészelte át, mivel most a megszokottnál is nehezebb átmeneti szállást találni. 

Amikor Currey megtalálta Topper tárcáját, felhívta az asszonyt, mint mondta, ő is ezt várná másoktól, ha az ő pénztárcáját találnák meg. Amikor csörgött a telefon, Evelyn Topper felkiáltott örömében, mint mondja, nem is akarta elhinni, hogy ekkora szerencséje lehet. Találkozott is Currey-vel, akitől átvette a tárcát és némi pénzt adott a férfinek hálája jeléül. A folytatás tündérmesébe illő: a nő unokája a történetet hallva úgy döntött, hogy a hajléktalan férfi számára fog gyűjteni. A kezdeményezés jól sikerült, mindössze négy nap alatt közel 33 ezer dollárt, azaz majdnem tízmillió forintot gyűjtöttek Currey számára, akinek át is adták a pénzt – írta az nlc.