2020.06.07
Róbert
Kezdőlap Címlap Tüdőbeteg fiú gyógyult ki a koronavírusból

Tüdőbeteg fiú gyógyult ki a koronavírusból

Maga is csodaként tekint a gyógyulására az az angliai fiú, akinek cisztás fibrózisa volt, amikor megtámadta szervezetét a koronavírus.

Daniel James-Lacey McInerney, Fotó: Facebook

A 21 éves angliai Daniel James-Lacey McInerney nagyon megrémült, amikor kiderült, hogy ő is megfertőződött a koronavírussal, ugyanis ez akár végzetes is lehetett volna számára. A fiatalember ugyanis a kiemelten veszélyeztetett csoportba tartozik: cukorbeteg és cisztás fibrózisa van, ami azt jelenti tüdejének csupán 25-30 százaléka működik, és köztudott, hogy a vírus főleg ezt a szervet támadja.

Daniel James-Lacey McInerney, from London, was terrified when he tested positive for coronavirus Covid-19 – but after two weeks of hospital treatment and home quarantine, he has now beaten the virus

Közzétette: H24 News UK – 2020. március 28., szombat

Szerencséjére éppen kórházban volt, amikor kiderült, hogy elkapta a fertőzést, így azonnal intenzív osztályra került. “Nagyon megijedtem mert a cisztás fibrózissal ebbe a fertőzésbe nagyon könnyen bele lehet halni. Amikor az ápolók megmondták, hogy én is koronavírusos lettem, akkor tudtam, hogy bajban vagyok. Pánikba estem, féltem hogy meghalok.” mesélte a Daily Mail-nek Daniel.

A gyors beavatkozásnak és Daniel akaraterejének hála, két hét alatt javult annyit az állapota, hogy már haza is engedték. “Fogalmam sincs, hogy és honnan kaptam el a koronavírust, de szembeszálltam vele és legyőztem! Ha én a 25 százalékon működő tüdőmmel és a cisztás fibrózisommal legyűrtem a koronavírust, biztos vagyok benne, hogy sokan képesek erre”