KezdőlapBelföldTudják, hogy mikor csenget júliusban a postás a nyugdíjjal vagy a családi...

Tudják, hogy mikor csenget júliusban a postás a nyugdíjjal vagy a családi pótlékkal? Mutatjuk

A hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint júliusban is 12-én utalják a nyugdíjakat, míg a családi pótlék utalása a hónap elején lesz esedékes.

A főszabály szerint a hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak, amennyiben pedig az hétvégére esne, hamarabb is érkezhet a nyugdíj, ahogy ez májusban történt. Júliusban 12-én, pénteken érkeznek az utalások.

Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, idén is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat tavaly novemberben küldte ki a posta.

A nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők dönthetnek arról, hogy a postai kifizetés helyett saját, vagy a nyugdíjas társtulajdonában lévő belföldi bankszámlára kérjék ellátásukat. Az erre vonatkozó igényt írásban kell bejelenteni a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak – idézi a MÁK-ot a Pénzcentrum.hu.

A Magyar Államkincstár tájékoztatója szerint a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás, a fogyatékossági támogatás, és a vakok személyi járadékát július 2-án írják jóvá a bankszámlákon. Postai kifizetés esetén várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva kapják meg az ellátást az abban részesülők.