KezdőlapBelföldTömegbaleset az M7-esen! Lezárták az autópályát

Tömegbaleset az M7-esen! Lezárták az autópályát

A balesetekben több tucat jármű érintett, a rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést, miközben mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

Súlyos baleset történt az M7-es autópályán Velencénél, emiatt a főváros felé vezető oldalon Pákozdnál, míg Letenye irányába a kápolnásnyéki kihajtónál leterelik a forgalmat – közölte az Útinform. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több, különálló közúti közlekedési baleset történt az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd nyomán kialakult rossz látási viszonyok miatt.

A balesetekben több tucat jármű érintett: a sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője közölte, a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.