2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Tizennégy éve gyászolja a megerőszakolt és felgyújtott Pénzes Henit a nagyija

Tizennégy éve gyászolja a megerőszakolt és felgyújtott Pénzes Henit a nagyija

A meggyalázott kislány nagymamája sírva mesélte, hogy álmában kislányként megjelenik neki Heni.

fotók: Indirekt

Annak idején az egész országot felkavarta a magyarcsanádi Pénzes Heni tragédiája, akit az akkor 15 éves K. András megerőszakjolt, majd utána kikötözött és felgyújtott. A lány három hétig küzdött az életéért, majd meghalt. Gyászoló szülei a temetés után az emlékek elől elmenekültek, mindketten külön, magányosan élnek.

– Csak én maradtam itt Magyarcsanádon, és féltve őrzöm a kisunokám emlékét. Korábban minden nap, most már három naponta járok ki a sírjához és imádkozom a lelkéért – mondta a Blikknek a nagymama. – Minden nap felidézem, hogyan tette meg az első lépéseit, mik voltak az első szavai. Az utolsó beszélgetésünket, aztán a borzalmas hírt, hogy megbecstelenítették, majd a kórházban meghalt. Csak az ad örömöt, ha álmomban néha megjelenik a kisunokám, amikor a kis fodros ruhácskájában illegeti magát.

Magyarcsanádon ma is jól emlékeznek a felkavaró estre, a boltban, az utcán mindenki úgy véli, életfogytig tartó börtönt kellett volna kapni a kegyetlen gyilkosnak. Aki fiatal kora miatt 15 év szabadságvesztéssel megúszta, jövőre szabadul, és csupán 30 éves lesz.