KezdőlapBelföldTényleg ilyen világot akartunk? A négy kislány által összevert kemecsei kisfiú lépét...

Tényleg ilyen világot akartunk? A négy kislány által összevert kemecsei kisfiú lépét is ki kellett venni, hogy életben maradjon

A református egyház fenntartásában működő iskola is elismerte az egyik szünetben történteket, de arről nem adott tájékoztatást, hogy az agresszív, 10-12 éves lányok a jövőben is az iskola tanulói maradhatnak-e.

Brutálisan megvertek iskolatársai egy tízéves kisfiút a kemecsei általános iskolában, akin életmentő műtétet kellett végrehajtani, eltávolították a lépét. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A fiúra szünetben támadt rá hátulról négy kislány. A fiú annyira emlékszik, hogy hátulról ketten lerántották a földre, majd még ketten csatlakozva hozzájuk, nagy erővel rúgni kezdték az iskola udvarán. A szülők elmondása szerint két fiú segített neki felállni, majd megkerestek egy tanárt, és elmondták, hogy mi történt.

A közvetlen életveszélyen már túllévő tízéves kisfiú a nyíregyházi kórházban lábadozik, és azt mondta a Blikknek, hogy már jobban érzi magát – már lábra is tud állni –, és már esténként sincs szüksége semmilyen fájdalomcsillapítóra, az ideje nagy részében játszani szokott a telefonján. Ugyanakkor haragszik a támadó lányokra, de tudja, idővel elkerülhetetlen lesz, hogy újra találkozzanak egymással. Álmában elő szoktak jönni a rossz emlékek, ilyenkor újraéli a támadást.

A kisfiú édesapja elárulta, fia szeptembertől új iskolába fog járni, de már a húgát és az unokatestvérét is kivették a kemecsei suliból. Mint mondta, fia már ötéves kora óta focizik, és nagyon aggódnak amiatt, hogy nem fogja tudni olyan intenzitással folytatni a sportot, ahogy eddig csinálta. Még egy gyulladást kezelnek rajta, de utána hazatérhet – tette hozzá az édesapa.

A református egyház fenntartásában működő iskola is elismerte az egyik szünetben történteket. Az intézmény belső vizsgálatot indított. A bántalmazókról annyit árultak el, hogy 10–12 éves lányokról van szó, az iskola igazgatója pedig mindegyikkel elbeszélgetett a várható következményekről. Az intézmény nem adott tájékoztatást, hogy az agresszív lányok a jövőben is az iskola tanulói maradhatnak-e.