2021.10.22
Előd
Kezdőlap Címlap Teljesen magára maradt a 94 éves Máthé Erzsi

Teljesen magára maradt a 94 éves Máthé Erzsi

A nemzet színésze idős korára teljesen egyedül maradt, régóta nem tartja családtagjaival sem a kapcsolatot. A koronavírus-járvány miatt a barátok is elmaradtak, és nem látogatták Máthé Erzsit az utóbbi másfél évben.

„A családtagjaim közül senkivel nem tartom a kapcsolatot. Szomorú, hogy így alakult, utólag kicsit sajnálom is, de számomra a színpad mindennél előrébb való volt. Ez jelentette az életet, amit mások nem igazán értettek meg – idézte a színésznőt a Bors. – A barátok az járvány miatt az elmúlt másfél évben már nem látogatnak, pedig már két hónapja megkaptam mind a két oltást. Időnként felhívnak telefonon, de ez is egyre ritkábban fordul elő. Nincs senkim, magányos vagyok, de nekem ezzel nincs bajom. Mindig is szerettem egyedül lenni, elvonulni, hiszen színésznőként folyton emberek között voltam. Most jól elvagyok, én alakítottam így az életemet, és nem vagyok emiatt elkeseredve.”

A nemzet színésze közel 10 éve döntött úgy, hogy végleg elhagyja a színpadot. Ma már visszavonultan él fővárosi otthonában, és mivel már csak járókerettel tud közlekedni, éjjel-nappal ápoló segíti. „Sajnos már egyre nehezebben mozgok, de 94 évesen talán ez nem is csoda. Az otthonomban is csak járókeret segítségével tudok közlekedni, de keveset járkálok, mert hamar elfáradok. Van egy gondozóm, aki napközben és éjszaka is itt van velem, segít ellátni magam, bevásárol nekem és elintézi az ügyeimet. Jár hozzám gyógytornász, meg orvos, aki rendszeresen megvizsgál, beadja a szükséges injekciókat és felírja a gyógyszereimet” – mondta Máthé Erzsi a Borsnak.