2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Teljes a csapat: ők csapnak össze az Exatlon januárban kezdődő új évadában

Teljes a csapat: ők csapnak össze az Exatlon januárban kezdődő új évadában

Hamarosan újra jön az Exatlon Hungary! Két évad, 190 epizód és több, mint 3500 versenyfutam után, ismét Dominikáról jelentkezik majd Palik László. A bajnokok és kihívóik már készen állnak a nagy utazásra, ezúttal is mindkét csapatban négy férfi és négy nő, tehát összesen 16-an versengenek majd egymással.

A Bajnokok és Kihívók minden nap a speciálisan kiépített pályákon versenyeznek, mindkét csapat összes tagjának teljesíteni kell az aznapi kihívást. Azt, hogy kinek ki lesz az ellenfele, a játékosok döntik el csapat vagy egyéni taktikai döntés alapján.

A versenyzőknek a lehető legjobban kell teljesíteniük a kihívásokat, hogy biztosítsák helyüket a csapatban, mert akik a leggyengébben teljesítenek, azok közül minden héten egynek távoznia kell az Exatlon Hungary-ból.

A harmadik évadban még több és még színesebb pályák várják a versenyzőket. Lesznek majd futópályák, úszómedencék, gátakkal és akadályokkal nehezített terepek, egyensúlyi kihívások, csúszdák, kúszópályák, alagutak.

Fontos lesz majd a sebesség, az egyensúly, a rugalmasság, az erő, az ügyesség, a koordináció, és a kiváló koncentráció.

A Dominikai Köztársaságban készülő Exatlon harmadik évadának a műsorvezetője pedig ismét Palik László lesz.

És hogy kik azok, akiknek nap, mint nap szurkolhatunk a tévé képernyője előtt?

Mutatjuk:

Bajnok csapat:

Szabó Gabriella 34 éves, kilencszeres Európa- és világbajnok, háromszoros olimpiai bajnok kajakos, aki sportsikereivel a szüleinek szeretne bizonyítani. Olimpiai érmeire a legbüszkébb, fél a magasságtól, így egy-két Exatlon pálya igazi kihívás lesz számára.

Szarka Ákos 30 éves, világkupa győztes, többszörös magyar bajnok street workout versenyző. Ákos a kapkodást nehezen viseli és nem tudná elképzelni az életét a savanyú íz nélkül. Fontos számára a humor, szereti a rendet és céltudatosnak tartja magát. Bár Új-Zéland bakancslistás úti cél számára, boldog, hogy most a Dominikai Köztársaságba utazik a bajnok csapat tagjaként.

Szabó Franciska 29 éves, cselgáncs Európa-bajnok, akinek az edzőivel a legnagyobb konfliktust az jelentette, hogy vissza kellett fogniuk, mert ő mindig túledzette magát. Fél évig élt Floridában. Öccse hiányzik majd neki a legjobban, aki szintén sportoló és az Olimpiára készül.

Móricz Dániel 24 éves, országúti kerékpár versenyző, magyar bajnok, aki eredetileg grafikusnak készült. Szeret táncolni, tíz évig az úszás volt a sportja, így az Exatlon Hungary vizes pályái biztosan tetszeni fognak neki. Szívesen élne egy trópusi szigeten, így mindent megtesz, hogy csak a döntő után jöjjön haza a Dominikai Köztársaságból.

Kocsis Lili 23 éves, fitness Európa-bajnok, tizenháromszoros showtánc világbajnok. Lilinek Dominikán a szülei és a párja fognak a legjobban hiányozni. Saját bevallása szerint a sportsikereit a kitartásának és szorgalmának köszönheti, alig várja, hogy meghallja a rajtot jelző sípszót.

Bors Máté 24 éves, windsurf magyar bajnok és vitorlás korosztályos világbajnok, akinek a testnevelés mellett a matek volt a kedvenc tárgya a suliban. A Balaton a mindene és saját bevallása szerint borzalmasan énekel.

Szendi Lilla 21 éves, tizenkétszeres magyar bajnok kajakos, aki elsősorban magának szeretne bizonyítani. Legjobban az igazságtalanság tudja felidegesíteni. A nyár a kedvenc évszaka és bírja a forróságot, így ezzel biztosan nem lesz gondja az Exatlon Hungary alatt, ami ismét a Dominikai Köztársaságból jelentkezik majd.

Somhegyi Krisztián 26 éves, sokszoros magyar bajnok műugró, aki eredetileg karatéval kezdte, aztán a műugrás szerelmese lett. Hat évesen látta először a tengert, a hasizmára a legbüszkébb, két bátyja és egy nővére van. Saját bevallása szerint nem egy ideges típus. Kérdés, hogy az Exatlon Hugary alatt is sikerül-e megőriznie a nyugodtságát.

Kihívók:

Balogh Richárd 25 éves, taxisofőr, aki az Exatlon Hungary-ben szeretné megmutatni mindenkinek, mekkora erő és kitartás lakozik benne. A sportsikereivel azoknak szeretne bizonyítani, akiktől negatív visszajelzést kapott és lemondtak róla.

Kőnig Anna 24 éves, marketinges, akit a biciklizés és a főzés kapcsol ki igazán. A sportsikereivel leginkább magának szeretne bizonyítani. A magyaros ételek nem a kedvencei, legtöbbször vegán ételeket fogyaszt.

Buzás Dorottya 22 éves, pénzügyi tanácsadó, vagány, bevállalós lány. Most látja majd először a tengert, régebben kézilabdázott, a Balatonnál pedig vízimentőként dolgozott. Legjobban a testvére hiányzik majd neki a verseny alatt.

Herczeg-Kiss Bálint 18 éves, gimnazista, aki saját elmondása alapján legtöbbször az érzelmei alapján dönt. Aktívan szereti tölteni az idejét, a falmászásban is kipróbálta magát. Szereti az édes ízt, tej mindig van a hűtőjében, nem szeret fázni, így a Dominikai Köztársaságban biztosan jól érzi majd magát.

Bencsik Lili 18 éves, recepciós, aki soha nem kapott intőt az iskolában. Lilit a felesleges beszéd tudja legjobban felidegesíteni. Szertornázott és atletizált, az Exatlon Hungary-től pedig azt reméli, új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Pálfi Gergő 25 éves, életmódtanácsadó, aki legelőször az úszást próbálta ki. Az emberi butaság idegesíti a legjobban, imádja a rakott krumplit. A legfontosabb emberi érték számára a bizalom és a hűség, édesapját tekinti a példaképének. Hisz a sorsban, szerinte nincsenek véletlenek.

Török Lívia 27 éves, box edző, aki elmondása szerint öntudatos és szenvedélyes, kedvenc tantárgya a történelem volt. Ritmikus gimnasztikázott, mindig kitűnő volt testnevelésből. Kiskutyájáról, Prücsökről őrzi a legtöbb képet a telefonjában. Legnagyobb félelme, hogy mozgásképtelenné válik.

Nagy Dani 29 éves, vlogger, aki nem szereti a korlátokat. Néptáncolt, de nagyon nem szerette. A sportsikereivel magának szeretne bizonyítani, reméli, az Exatlon nem változtatja meg, szereti az életét. A legtöbb kép a telefonjában a kisfiáról van, ő és a felesége hiányzik neki majd legjobban az Exatlon versenyei alatt.

Indirekt/Blikk