2021.04.20
Tivadar
Kezdőlap Címlap Szörnyű titok derült ki Pécsi Ildikóról

Szörnyű titok derült ki Pécsi Ildikóról

A tavaly elhunyt Kossuth-díjas színésznő bánatában többször is az italhoz nyúlt, árulta el fogadott fia, L. Péterfi Csaba.

Pécsi Ildikó vitathatatlanul korának egyik legkiemelkedőbb színésznője volt, nemcsak különleges szépsége, de tehetsége miatt is felfigyeltek rá. Azonban ő is, mint a művészek közül oly sokan, ingatag lélek volt, aki sokszor még abban is kételkedett, hogy a színpadra termett. Bizony előfordult, hogy szerelmi bánatában, vagy a kétségei miatt az italhoz nyúlt.

Az egyik fiatalkori szerelme meghalt, s ez rendkívül megviselte, inni kezdett, magába fordult és nem törődött semmivel. Egyszer például az egyik előadás közben fogta magát, és hazament. Nem érdekelte a színház, sem a szerepek. Másnap, amikor az igazgató, Nógrádi Róbert beszélgetésre invitálta, azonnal megivott öt konyakot.

– A direktor ott helyben közölte vele, csak akkor kap főszerepet, ha abbahagyja az ivást, ha viszont tovább folytatja ezt az életmódot, kirúgják – mesélte Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba a Sorry! magazinnak. – Azt érezte, hogy elnyomják, nem tud felnőni a többiekhez. Bár Ruttkai Éva próbált neki segíteni, mellette is csak egy gyenge, rossz színésznőnek tartotta magát. Ildikó bánatában ekkor is többször is az italhoz nyúlt, ami rontott a játékán. A Vígszínház akkori igazgatója, Várkonyi Zoltán egy idő után megelégelte mindezt, és választás elé állította: vagy összeszedi magát, vagy végleg abbahagyja a színészkedést.

Szűcs Lajos és Pécsi Ildikó

Csaba szerint, ha későbbi férje, Szűcs Lajos nem toppan be Ildikó életébe, ő örökre hátat fordít a színpadnak. Lajos bácsinak köszönhetően azonban nem így lett, a boldogság és a szerelem rengeteg erőt adott a tavaly decemberben elhunyt színésznőnek. Pécsi Ildikó szerint a direktor szavai valósággal megmentették az életét, egy ekkora pofonra volt ugyanis szüksége ahhoz, hogy felálljon a padlóról.

Indirekt/Bors