2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Szikora Róbert: Két születésnapot ünneplek

Szikora Róbert: Két születésnapot ünneplek

A zenész ebből az alkalomból árulta el azt is, hogy tudja, merre tart és milyen célja van még az életben.

Decemberben lesz hetvenéves Szikora Róbert, a Csikidam koronázatlan királya, erre pedig hatalmas bulival készül. Ám van még egy dátum, ami nagy szerepet játszik a zenész életében.

– Őszinte leszek, én két születésnapot ünneplek: amikor megszülettem és amikor megkereszteltek az örök életre. Ezért van két esemény: de­cem­ber 16-án, amikor világra jöttem, és négy nappal később, amikor megkereszteltek. A feleségemmel privát ünneplés lesz; oda senkit nem hívunk meg, kettesben leszünk. A nagyközönséggel december 16-án találkozunk, és hatalmas bulit csapunk Debrecenben, a Főnix Arénában – kezdte az R-GO frontembere a hot! magazinnak.

A zenész a szakmában eltöltött évei alatt rengeteg mindent élt át. Úgy érzi, van folytonosság az életében, ami a mai napig viszi előre.

– Azt csinálom, amit tizennégy évesen elkezdtem: zenélek, de nemcsak a dob és az ének, hanem a zongora is nagy szerelmem. Tizenhárom évesen jelentkeztem sportiskolába, így a mozgás is szerves része az életemnek, nagyon szeretek teniszezni és focizni. Zsuzsi közel fél évszázada a feleségem, még 1972-ben kezdtem el udvarolni neki, három évre rá pedig összeházasodtunk – mesélte Robi.

Sok ember vezet listát, hogy milyen vágyai vannak, amiket még szeretne átélni. Robi azonban kilóg a sorból, hiszen teljesen másként gondolkozik a földi létről.

– Nincsen bakancslistám: azt gondolom, amit hoz az élet, azt megfogom, és komolyan veszem. Hetvenéves korában már nyugalmat szeretne az ember, nekem pedig békés és derűs a szívem. Sejtem a sorsomat, de az élet kiszámíthatatlan, hozhat nagy meglepetéseket. A keresztet pedig mindig viszi az ember – tette hozzá a dalszerző.

Magabiztosan beszél arról, merre tart az élete, és meddig van tennivalója a Földön, ebben pedig sokat köszönhet a hitének és a reményének, amely tele van halhatatlansággal, ami végigkísérte őt egész élete során.

– Pontosan tudom, hol tartok. Én azt vallom, hogy gyönyörű az élet, és ha újrakezdhetném, semmit sem tennék másképpen. Egy kivétellel: soha nem lennék haragos a zenésztársaimmal. Annak idején szinte mind­annyi­unk­ra jellemző volt ez a viselkedés. A Jóisten pedig minden bűnömet megbocsátotta, mert nekem gyerekkorom óta kapcsolatom van vele. Hiszen Isten jelenléte olyan számomra, mint a levegő – mondta Robi.

Indirekt/Bors