KezdőlapBelföldSzázezer dollárt fizetett az osztrák állampolgárságért Medveczky Ilona egy meleg német hercegnek

Százezer dollárt fizetett az osztrák állampolgárságért Medveczky Ilona egy meleg német hercegnek

A 82 éves táncosnő életében egyszer volt szerelmes, egyszer volt férjnél és csak egyvalakivel élt együtt – ez azonban három különböző férfira vonatkozott.

„Hildebrand István operatőrbe az Egy magyar nábob forgatásán lettem szerelmes, ám ő családot akart, gyereket, én viszont közöltem, hogy nem hagyok fel a tánccal. 1974-ben névházasságot kötöttem Európa ötödik leggazdagabb német nemesi családjának tagjával, egy saját neméhez vonzódó Thurn und Taxis herceggel, cserébe százezer dollárt fizettem neki az osztrák állampolgárságomért.

Egy napig se laktunk együtt, viszont sose váltunk el, így Wilhelm 2009-es halála óta hivatalosan is özvegy hercegné vagyok. Bár számos kiváló férfi kérte meg a kezem, ragaszkodtam a függetlenségemhez.

Haláláig csak Nagy Richárdot becsültem, aki 25 évig volt a társam. »Papa« itt élt velem, de külön hálószobában, külön emeleten. Ma is hiányzik. Csodás ember volt: nagyvonalú, jólelkű, becsületes, toleráns, okos. Sose volt konfliktusunk, a tenyerén hordott, mégsem keresem az utódját. Nem született férfi, akivel én szóba állnék!” – mesélte a Hot! magazinnak Medveczky Ilona.