2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Címlap Stohl András kétszer is visszatért a halálból, a balesete után újraélesztették

Stohl András kétszer is visszatért a halálból, a balesete után újraélesztették

A színészt két évtized után is kísérti a súlyos autóbalesete emléke.

– Ott mindenem összetört. Arra emlékszem, hogy elindul a kocsi hátulja ide-oda, próbálom egyenesbe hozni. Ahogy pörög az autó, meg az irtózatos hang. Ricsegés, recsegés, ropogás, utána csönd. Állítólag ott még kommunikáltam, de arra én már nem emlékszem. A következő kép négy hét múlva a lélegeztetőgépen. Mesterséges kómában voltam, mert eltört az összes bordám és átszúrta a tüdőmet, ott volt egy bal oldali légmell – mondta Stohl András a műsorban, hozzátéve: az is benne a volt a pakliban, hogy meghal. „Azt kérdezte az orvos: ‘András, kap még levegőt?’ Mondtam, hogy ‘most már nem’, és letettem a fejemet, bele a vérbe – idézte fel a Blikk Stohl – Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában elhangzott mondatait. – Még mindig borzalmas érzés, hiába múlt el közel húsz év, mindig feltör ugyanaz az érzés. Újra átélem, nem tud csendesedni bennem. Mindig tudatosul, mit rontottam el, életem végéig tart majd ez a bűntudat.

Amíg az orvosok Stohl András életéért küzdöttek, ő az altatásban álmában a Tabánban járt egy LGT-koncerten. Elmondása szerint egyszer csak a helyszínen egy egészségügyi sátorban találta magát. Ott állt felette két orvos fehér köpenyben, akik nyugtatni próbálták, hogy minden rendben lesz. A sátorból kilépve egy elektromos kábel alatt akart átbújni, de megrázta az áram és a földre esett. Fel akart állni, ám az áram újra padlóra küldte, szerinte valószínűleg ez lehetett a két defibrillálás.

A beszélgetés további részleteit a Life TV-n péntek este 10-kor a Life Tévé Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában ismerhetik meg a nézők.