2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Sokkoló videó: nem bírják a rohamot New York kórházai , Trump meg...

Sokkoló videó: nem bírják a rohamot New York kórházai , Trump meg mintha egy másik országban élne

Túlzsúfolt kórtermek, vészesen fogyó készletek, kimerült, elcsigázott orvosok. Megrázó videó mutatja be, milyen elkeseredett harcot vívnak a koronavírus ellen New York-ban.

Ami igazán megdöbbentő, hogy már az orvosok is attól félnek, hogy elveszíthetik a harcot.

„Ha mindennap azt látnák az emberek amit mi, biztosan senki nem hagyná el az otthonát”- mondta az egyik New York-i kórház orvosa, utalva a háborús állapotokat idéző  helyzetre. Amerikában már több mint 400 ezer beteget tartanak nyilván és a videóösszeállításban is látszik, hogy a fertőzötteket fogadó ideiglenes sátraknál hosszú sorokban állnak az emberek.

Dr. Colleen Smith, az Elmhurst Kórház sürgősségi osztályán orvos a telefonjával készített felvételeket, amin látható, milyen a fertőzés epicentrumában dolgozni. Ahogy mondja, attól tartanak, ha náluk is annyire elhúzódik a járvány, mint Kínában, akkor nem fogják bírni a terhelést:

„Olyan sok ember mondja, hogy rendben lesz minden, és megvan minden, amire szükségünk van… De ha ez így megy tovább egy hónapig vagy ötig, mint Kínában, akkor egyáltalán nincs meg minden amire szükségünk van. Nem érdekel, ha bajba kerülök, azért mert beszélek erről a médiának. Azt akarom, hogy az emberek tudják, a helyzet súlyos, az emberek haldokolnak. Nincs elég felszerelés a sürgősségi osztályon és a kórházban, hogy gondját viseljük az embereknek.”

Közben Donald Trump már inkább előre néz, a vírus terjedését megakadályozó intézkedések befejezését tervezi: „Megpróbáljuk április végén megszüntetni az érvényben lévő korlátozásokat” – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette, hogy még ezen a héten több milliárd dollár értékű segítséget osztanak szét az Egyesült Államok kórházai között.