KezdőlapBelföldSokkoló vallomás: megzsarolták Kozsót az áramlopási ügyében

Sokkoló vallomás: megzsarolták Kozsót az áramlopási ügyében

Nem jelent meg tegnap Kozsó a bíróságon áramlopási perének első tárgyalásán , ám írásban benyújtott vallomása így is felkavarta az állóvizet.

A februári előkészítő tárgyaláson még ott volt a zenész, de leszögezte: nem látják többet a vádlottak padján. Akkor is tagadta bűnösségét, pedig a vádirat alapján az ügyészség beismerés esetén megelégedett volna három évre felfüggesztett egy év és négyhónapnyi börtönbüntetéssel. A vád álláspontja ugyanis az, hogy papírforma szerint nem, de ténylegesen az ő irányítása alatt működő teaházban 2013-tól három éven keresztül lopott áramot úgy, hogy egy ismeretlen személyt rávett a fogyasztásmérő átalakítására, amivel több mint 1,7 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak – írta a Blikk.

Kozso a majdnem négy évig tartó nyomozás alatt nem tett vallomást, de most megtört a jég. A tegnapi tárgyalás a zenész írásban beadott vallomásának felolvasásával kezdődött.

„Beszámíthatósági képességem teljes tudatában akként nyilatkozok, hogy a bűncselekmények egyikét sem követtem el. (…) Soha, senkinek nem adtam megbízást közüzemi fogyasztásmérő megbontására. A mai napig érthetetlen számomra, hogyan gondolhatja valaki komolyan, hogy bűncselekményt követek el havi 40-50 ezer forintért (…) Engem kihasználó, irigy, alattomos emberek áldozata lettem!” – vallotta Kozso.

Ezután védője Kozso vallomásában is emlegetett két – 2015 decemberében és 2016 januárjában kapott – fenyegető SMS tartalmát adta át az ügyésznek és a bírónak, hozzátéve, ügyfele nem tudja, ki küldte neki.

„Azért, mert telefonálgatsz, lejáratlak, kicsinállak” – állt az egyikben, a későbbi üzenet pedig már zsarolásnak tűnik: „Hívj vissza, ha nem akarod, hogy megismétlődjön Lajcsi esete – remélem, nem vagyok bunkó –, emiatt kérek ötmillió forintot.”

Indirekt/Blikk