2020.07.02
Ottó
Kezdőlap Címlap Sokkoló diagnózis: 16 daganat nőtt a kétgyermekes édesanya agyába

Sokkoló diagnózis: 16 daganat nőtt a kétgyermekes édesanya agyába

Fejfájásra és álmatlanságra panaszkodott Lisa Shurety, de rémálmaiban sem gondolta volna, mi állhat a panaszai hátterében. Egyik éjjel elájult és agyműtét közben tért magához.

Lisa hátáról 2011-ben távolítottak el egy melanómát. A rutinműtét során semmilyen komplikáció nem lépett fel, azt mondták, nem okozott áttétet, így a nő már rég el is felejtette, hogy beavatkozáson vett részt, megszülte a második kislányát és élte az életét. Évekkel később azonban heves fejfájások kezdték gyötörni, és álmatlanságban szenvedett. 2018-ban aztán az egyik éjjel hirtelen elájult, a férje mentőt hívott, Lisát kórházba szállították és egy alapos vizsgálatnak vetették alá, hogy kiderítsék, vajon mi okozhatta az eszméletvesztést. A diagnózis sokkoló volt: 16 tumort találtak az orvosok az agyában, és további daganatok voltak a medencéjében, valamint a tüdejében is.

Az orvosok akkor öt hónapot jósoltak neki. Lisa azóta túl van három komoly agyműtéten, kemoterápián, sugárterápián, immunterápián, fizioterápián és számos egyéb egészség-visszaállító beavatkozáson, de még nincs vége a kálváriájának. Lisa most egy újabb nagy megmérettetés előtt áll, egy speciális eljárással 3 agydaganatot és öt új tüdődaganatot terveznek zsugorítani az orvosok, ehhez azonban pénzre van szükség, mert a biztosító nem finanszírozza az ilyen kezeléseket. Lisának és családjának 100 ezer angol fontot, közel 40 millió forintot kell rövid időn belül összegyűjtenie.

Indirekt/Bors