KezdőlapCímlapRoland Garros: spanyol kézben maradt a Muskétások Kupája, Alcaraz harmadik GS-sikerét aratta

Roland Garros: spanyol kézben maradt a Muskétások Kupája, Alcaraz harmadik GS-sikerét aratta

A spanyol Carlos Alcaraz nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi fináléban ötszettes küzdelemben legyőzte a német Alexander Zverevet, ezzel megszerezte harmadik Grand Slam-serlegét.

A 27 éves német játékos olimpiai arannyal és ATP-világbajnoki címmel már büszkélkedhetett, Grand Slam-fináléban viszont csak egyszer járt, amikor kétszettes előnyről kikapott az osztrák Dominic Thiemtől a 2020-as US Openen. Alcaraz ugyanakkor 21 évesen már kétszeres GS-győztesnek vallhatta magát (US Open 2022, Wimbledon 2023), Párizsban viszont most megszerezte harmadik Grand Slam-trófeáját, és ezzel valamennyi borításon már sikerült diadalmaskodnia.

A két játékos mindent beleadott, rendkívül sok fordulat volt a meccsen, melyet 4 óra 19 perc után a Philippe Chatrier Stadion salakján boldogan elterülő Alcaraz nyert meg 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 arányban. Alcaraz ezzel a 14. tornagyőzelmét aratta, a Muskétások Kupája mellé 2,4 millió eurót (948 millió forint) kapott, és feljött a világranglistán a második helyre az Australian Open idei győztese, Párizsban az elődöntőig menetelő olasz Jannick Sinner mögé.