2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Roberto Carlos után Bódi Guszti és Margó is rajong a nagykanizsai festőművész...

Roberto Carlos után Bódi Guszti és Margó is rajong a nagykanizsai festőművész képeiért

Az 53 éves Vig Attila festőművésznél a sztárok egymásnak adják a kilincset.

A kanizsai művész harminc éve festette az első képét, alkotásai azóta a világ legtávolabbi országaiba is eljutottak. Még a világhírű focista Roberto Carlos is a szerencsések közé tartozik, aki Vig Attila képet birtokolhat. Ő amúgy nemcsak vásárlója, de lelkes rajongója is a magyar festő képeinek, misztikus erőt tulajdonít nekik.

Bár a magyar művész Nagykanizsán él, rendszeresen kijár Párizsba, Torontoba, Londonba és Dubaiba, ahol alkalmanként három hónapot eltölt. Odakint kortárs művészekkel találkozik és persze tanul tőlük. Nem csoda, hogy ha itthon van, a hazai sztárok is szívesen meglátogatják őt, ahogy legutóbb Bódi Guszti és felesége, Margó is tette.

– Gusztiék épp Hévízen pihentek, amikor felhívtak, hogy szeretnék megnézni a kiállításomat. Örömmel fogadtam őket – mondta az Indirektnek Vig Attila. – Három órán át beszélgettünk a képekről, a zenéről és a művészetek találkozásáról. Leginkább a Végtelen szerelem című képem tetszett nekik, amit két évvel ezelőtt különleges technikával festettem.

Az Indirekt utolérte Bódi Gusztit, aki lelkesen mesélt a kanizsai kirándulásról. Elárulta, a kanizsai festőművész kedvese, Ninetta ebédre olyan csirkepaprikással fogadta őket, amit Margó azóta is emleget.

– Öt perc után úgy éreztem, hogy legalább 100 éve ismerem a házigazdát. Nemcsak a képei tetszettek, de megfogott a világlátása, a műveltsége és a szerénysége is. Ismeretlenként kopogtunk be Vig Attilához, és barátként jöttünk el tőle. Ha Nagykanizsa környékén lesz koncertünk, mindenképpen újra meglátogatjuk őt – fogadkozott Bódi Guszti.