2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Retteg Dózsa László, egy éve húzódik az életmentő szívműtétje

Retteg Dózsa László, egy éve húzódik az életmentő szívműtétje

Egy éve vár az életmentő műtétjére Dózsa László, akit a áprilisban operáltak volna szívbillentyű-problémái miatt. Úgy tűnik, ismét elhalasztják a beavatkozást.

– Szinte százszázalék, hogy az okok hatvan évre vezethetőek vissza. Tizennyolc évesen bokszoltam, majd volt egy verseny, amin a társam nem tudott indulni. Nem akartam cserben hagyni az egyesületet, és annak ellenére is ringbe szálltam váltósúlyban, hogy 39 fokos lázam volt – magyarázta a Blikknek a színész. – Utána jött egy szívbelhártya-gyulladás, de mivel szépen lassan felépültem, nem foglalkoztam vele. Húsz éve kezdődtek a komolyabb tünetek, fáradékony voltam, ezért orvoshoz fordultam, aki elmondta, hogy idővel cserélni kell a billentyűt, de mivel komoly tünetem nem volt, azt hittem, megúszom az egészet. Úgy volt, hogy tavaly május 9-én műtenek, de a vírus miatt nem lehetett. Az új időpont idén áprilisban lett volna, már a szükséges vizsgálatokat is megcsináltuk, de megint tolni kell az operációt, és ahogyan az orvosom mondta, kivárunk, hogy mi lesz ebben a helyzetben – folytatta a színész, aki egyre jobban aggódik.

– Nem jó ez így, nem lehet sokáig halasztani egy ilyen műtétet. Fáradékony vagyok, lomhán működik a szívem, arról nem is beszélve, hogy havi 60-70 ezer forintot költök gyógyszerekre. Az elmúlt egy évben sokat romlott az állapotom, a fejem is rengeteget fáj, és félek, mi lesz, ha nem operálnak meg. Nehéz nem helyet adni a depressziónak, de tartom magam, optimista típus vagyok, aki a legnehezebb pillanatokban is a jót keresi, és meg is találja – tette hozzá Dózsa.