KezdőlapCímlapRetteg a Korda-házaspár – egy aranysakál tépte meg a kedvenc uszkárjukat

Retteg a Korda-házaspár – egy aranysakál tépte meg a kedvenc uszkárjukat

Egy II. kerületi ház udvarán rontott rá egy aranysakál a kutyára, majd a vadállat az ott élő családdal is szembefordult.

Aranysakál támadt egy kutyára Budapesten a II. kerületben – írja a Blikk. A vadállat egy kisgyerekes család házának udvarára ment be és ott esett a 13 éves, Gyuszi névre hallgató uszkárra. A család a tuják között talált rá a nyakán vérző kiskutyára és egyből rohantak vele az autóhoz, hogy orvoshoz siessenek vele. A toportyánféregnek is nevezett vadállattal azonban szembetalálták magukat.

Előbb a lányomat akarta megtámadni a vadállat, majd irányt váltott és elindult felém. A karját felemelve a férjem ordított rá egy hatalmasat, amitől végül elmenekült – mondták a lapnak a kutya gazdái. Végül eljutottak az állatorvoshoz, aki ellátta és 50 százalékot adott Gyuszinak a túlélésre.

A kutya gazdái nagyon jóban vannak Korda Györggyel és Balázs Klárival. Ha elutaznak az énekes házaspár szokott vigyázni az uszkárra. Korda azt mondta a Blikknek, hogy „úgy féltjük Gyuszit, mintha a sajátunk lenne, nagyon szeretjük őt. Szorítunk a felépüléséért, s örülünk, hogy megúszta a támadást” – tette hozzá.