KezdőlapCímlapRészletek a szlovákiai ámokfutóról – Addig gyilkolt, amíg le nem lőtték

Részletek a szlovákiai ámokfutóról – Addig gyilkolt, amíg le nem lőtték

Egy embert megölt, öt másikat – köztük gyerekeket is – megsebesített egy késes támadó az észak-szlovákiai Ruttka (Vrútky) egyik általános iskolájában.

A fiatal késes ámokfutó indítéka egyelőre nem ismert, az viszont igen, hogy az elkövető korábban az iskola növendéke volt. A 22 éves férfit a helyszínre érkező rendőrök lelőtték. A támadás során az iskola igazgatóhelyettese vesztette életét, illetve az ámokfutó megsebesítette az igazgatónőt, két tanárt és két gyereket is.

A támadó a délelőtti órákban az iskola üvegajtaját betörve jutott az épületbe, ahol a gondnok megpróbálta feltartóztatni, de sikertelenül – közölte a rendőrség. Ezután berohant az egyik osztályba, ahol késével megsebesített egy tanárnőt és két iskolást, majd folytatta ámokfutását, amelynek során az őt ugyancsak feltartóztatni igyekvő igazgatóhelyettest halálosan megszúrta. A támadót végül az iskolába érkező rendőrök fegyverrel fékezték meg, de az épület falán visszapattant lövedékek kettőt közülük is megsebesítettek.

A sebesülteket a túrócszentmártoni kórházba szállították, ahol ellátták az iskolai alkalmazottak és a gyerekek mellkasi, nyaki, illetve az alsó végtagokon szerzett súlyos szúrt sebesüléseit, illetve a rendőrök lövedék okozta könnyebb sérüléseit. Bár az összes sérült további kórházi kezelésre szorul, életveszélyben egyikük sincs.

Indirekt/Blikk