2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Rékasi Károly még nem hagy fel a színészettel, de már van B...

Rékasi Károly még nem hagy fel a színészettel, de már van B terve

Hamarosan már nem lesz látható a képernyőn a Barátok közt, a rajongók pedig felháborodtak Bartha Zsolt sorsán, aki eltűnt a Dunában. Rékasi Károly maga sem gondolta volna, hogy ennyire a részévé válik a karaktere, és noha hiányozni fog neki a napi sorozat, jó ideje töri már a fejét egy B terven, ami meg is van.

Bartha Zsolt vízbe esésén felhúzták magukat a rajongók, bőven volt bosszús hozzászólás a sorozat Facebook-oldalán, és sokan reménykednek, hogy kedvenc rosszfiújuk még visszatér a sorozat vége előtt. Az utolsó epizód július 17-én lesz. Rékasi szerint az, hogy a rajongók ennyire valóságként kezelik a szereplőket, azt mutatja, hiteles alakítást nyújtott.

– Ez jó érzés. Azt vettem észre, hogy miután ennyi éven át alakítottam Zsoltot, egyszer csak a karakter elkezdett bennem is létezni. Én is izgalommal nézem a tévét esténként, nagyon fog hiányozni Zsolt és a sorozat is, az életem részévé vált – árulta el Rékasi, aki hat évvel ezelőtti balesete után úgy döntött, hogy bár nem hagyja maga mögött végérvényesen a színészetet, szüksége van más elfoglaltságra is. Kis híján tragikus motorbalesete után több műtéten is átesett, ám sérülései miatt a mai napig szenved, egyik lába négy centiméterrel rövidebb lett a beavatkozások miatt. Noha újabb műtétre is szüksége lenne, erre egyelőre nem került sor.

– Most a Barátok közt után két másik színházban is játszom majd, de tisztában vagyok vele, hogy rokkantként nem a színpadon öregszem meg. Ezért kellett egy B terv, egy új projekt, amely a vendéglátással kapcsolatos, és amit el tudnék képzelni magamnak – fogalmazott Rékasi, aki arról beszélt, egy ismerősével vega-vegán konyhát nyit.

Indirekt/Blikk